FOTO/VIDEO  Novi singl Dubioza Kolektiva

Vidi originalni članak
Videospot "Free.mp3 (The Pirate Bay Song)" za novi singl Dubioza Kolektiva premijerno je pušten danas na YouTube i Vimeo kanalu benda.


Jedan od najimpresivnijih regionalnih spotova uopće, rađen je nekoliko mjeseci te je dostupan u original i cenzuriranoj verziji. Spot je režirao Salem Kapić Kantardžić, a u njemu se pojavljuje cijela niska poznatih lica, od Baracka Obame do Kim Kardashian, Miley Cyrus i mnogih drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesma "Free.mp3 (The Pirate Bay Song)" posvećena je osnivačima sitea The Pirate Bay koji su uhićeni zbog "digitalnih zločina". Pjesma propitkuje autorska prava u digitalno doba, privatnost na internetu i slobodu informacija.
_ Divimo se entuzijastima poput Wikileaksa, The Pirate Baya, ljudima poput Edwarda Snowdena koji se bore protiv vlada i velikih korporacija, ali ne za osobni profit nego zato što vjeruju u neke ideje, čak i po cijenu osobne slobode. Uvijek je inspirirajuće gledati ljude koji pronalaze način da nadmudre sistem - izjavili su članovi Dubioza Kolektiva.

Ovim singlom se najavljuje skori izlazak novog studijskog albuma Dubioze jednakog naziva kao i aktualni EP "Happy Machine" koji će se službeno biti objavljen 5. veljače 2016. Osim sa web sitea grupe album će se dakako moći skinuti i preko Pirate Baya.

Vezani članci