VIDEO  Melankolična pjesma o odlasku djece od roditelja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Talentirani kantautor s Korčule, Bruno Filipović, odlučio je svoja trenutna razmišljanja pretočiti u pjesmu 'Golube moj', koja zrači melankolijom i mirnim ljetnim ugođajem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i dosadašnje pjesme tako i novi singl 'Golube moj' pokazuje širinu Brune Filipovića kao autora koji spretno plovi u svim žanrovima iz pjesme u pjesmu, ostavljajući svoj pečat kako glazbeno tako i tekstualno. Osim što Bruno potpisuje glazbu i tekst, također je radio na aranžmanu pjesme. Pjesma je ujedno i nastavak plodonosne glazbene suradnje Brune i Saše Antića, ali ovaj put Antić je svoj doprinos pjesmi dao odsviravši harmoniku, priopćeno je iz Dallas recordsa.

 

Za producentskim pultom našao se Hrvoje Prskalo koji je radio i na uspješnici 'Lastovo' i nedavno objavljenom singlu 'Control Freak'. Za njega Bruno kaže: "Hrvoje je jako ugodna osoba, u potpunosti predan radu u glazbi, jako visok nivo stručnosti. Nikad ne moramo puno pričati u kojem smjeru, stilu, dinamici, aranžmanskom rješenju treba pjesmu brusiti - on to razumije instiktivno i intuitivno".

Tekst pjesme je jednostavan, ali izravan i pogađa u srž te govori o osjećaju koji svaki roditelj iskusi u momentu shvaćanja da njihova djeca odrastaju pa nam je tako Bruno ispričao sljedeće: "Pjesma 'Golube moj' govori o osjećaju koji nastane kod svakog roditelja kad djeca postaju samostalna, kada započne proces odvajanja. U biti bilo koji oblik razbijanja uže obitelji, selidbe, imigracije, osamostaljenja budi dvojake osjećaje tuge i radosti, ponosa i strepnje. Tih nekoliko godina koje čine razliku od male bebe do mladog čovjeka ipak proleti u tren i ostavi nas nespremne...".

'Golube moj' idealna je pjesma mediteranskog prizvuka za ovo vruće ljeto, koja će donijeti miris borova i soli čak i ako se sluša daleko od užarenog pijeska i hladnih valova obale.

Vezani članci