Holivudski glumac Goran Višnjić o filmu 'Gotovina'

Vidi originalni članak
Holivudski glumac Goran Višnjić nalazi se pred jednom od najzanimljivijih uloga karijere, onoj umirovljenog generala Ante Gotovine. Snimanje filma 'General', redatelja Antuna Vrdoljaka, je u tijeku.

Višnjić za Dnevnik.hr kaže kako se službeno nije upoznao s Gotovinom, tek kako su imali jedan kratak telefonski razgovor. Na snimanje na Velebit došao je s ravno iz zrakoplovne luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sve je bilo trčeći. S aerodroma na probu kostima i šminke, pa na jednu emisiju, u auto pa u Gospić... Nisam spavao cijelu noć zbog vremenske razlike, a onda je počelo snimanje. Sad je već bolje. Odmah smo počeli s akcijom da se izbaci trema tako da sad idemo u srž same scene.

Otkriva što će mu biti najzahtjevnije u tromjesečnom snimanju.

- Kod mene osobno sama količina materijala i memoriranje teksta jer naprosto sve smo nabili u jednom vremenskom roku zbog mojih obveza. Ista stvar je kao i kod filma 'Duga mračna noć'. Imat ćemo gadan tempo tri mjeseca, a onda kad ja odem će snimati ostatak.

Ne boji se reakcija ljudi o kojima film govori.

- Ne, htio bih da general Ante Gotovina kad pogleda film kaže 'Odlično je to napravio' ili tako nekako. Još sam sav zbunjen, ali napravit ću najbolje što mogu.

Vezani članci