Svaka peta osoba voli nekoga tko joj nije partner

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Istraživanje provedeno na više od 3.000 ispitanika je dalo vrlo zanimljive rezultate – čak pet milijuna ljudi na svijetu, koji su u braku ili žive sa svojim partnerom, zaljubljeni su u neku drugu osobu.

Još zanimljivija je činjenica da je predmet njihove žudnje najvjerojatnije osoba s kojom rade ili bliski obiteljski prijatelj.

Ovo istraživanje koje ubija svaku romantiku otkrilo je i da je svaka četvrta ispitana osoba  nesretna u vezi ili braku.

Nešto manji broj, svaka šesta osoba iz istraživanja, bila bi u stanju prevariti svoga partnera. Ono što nam budi nadu je činjenica da će se prevara najvjerojatnije dogoditi samo jednom i neće se ponoviti. No, pitanje koje slijedi je koliko će takva veza opstati i jeste li spremni oprostiti.

Zanimljivo je da veliki broj ispitanih osoba uopće ne vjeruje u monogamiju, iako već godinama žive u monogamnoj vezi. Smatraju da je uz uspješnu vezu ili brak vrlo lako moguće voljeti još jednu osobu osim svog partnera.

Odluku koja takva osoba treba donijeti jest suzdržati se i ostati vjeran partneru ili se prepustiti strasti te dovesti u pitanje budućnost veze.

Osim prijatelja i kolega s posla, potencijalni ljubavnici su i bivši partneri. Istraživanje je otkrilo da osjećaji i privlačnost traju obično od tri mjeseca do tri godine, stoga izjavu 'samo smo prijatelji' treba uzeti s debelom rezervom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

izvor: tportal.hr

Vezani članci