Kojoj vrsti ljubavnika pripadate?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Jeste li si odgovorili? Vaš odgovor sada izražava sigurnost ili čezne za potvrdom - ako je tako, pročitajte o šest glavnih ljubavnih stilova, na temelju kojih ćete lakše odrediti koliko se cjelokupni opis odnosi na vas!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje vrste ljubavnika poznajemo?

Prijateljski ljubavnik

U ljubavi vam je važno prijateljstvo. Svoju partnericu zato prihvaćate kao najbolju prijateljicu i uživate u njenom društvu i blizini. U odnosu prevladava predanost i povjerenje, a razvijate ga polako, bez većih uspona i padova ili spolne opsjednutosti.

Ovisni (posesivni) ljubavnik

Od svoje partnerice ste ovisni, više nego što ste vjerojatno svjesni. Želite njome vladati i imati nadzor nad njom. Kada se vaš odnos promijeni, postanete slomljeni ili se čak razbolite. Da biste privukli njenu pozornost činite razne gluposti.

Altruistički ljubavnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od najveće vam je važnosti u partnerstvu usrećivanje vaše partnerice. Kada se u odnosu jave teškoće, uhvatite se s njima u koštac i prevladate ih. Odlikuju vas predanost, požrtvovnost i nježnost. Ali u ljubavi samo dajete, a ništa ne očekujete u zamjenu!

Romantični (erotski) ljubavnik

Opsjednuti ste osobom u koju ste zaljubljeni i neprestano mislite samo na nju. Osjećate da vas spolno snažno privlači.  Ljubomorni ste, previše dopuštate i neprestance trebate dokaze da vas ta osoba ljubi. Takva ljubav obično traje nekoliko mjeseci ili godina.

Praktični (razumni) ljubavnik

Imate logičan i praktičan pristup osobi koju ljubite, a upravo je takav i način kako svoju ljubav izražavate. Pažljivo i razumno birate "pravu osobu" za sebe. Tražite nekoga sa zajedničkim interesima, sličnom razinom obrazovanja, jednakim stavovima vezanim uz vjeru, a mora vam odgovarati i po kaarakteristikama osobnosti, vrednotama i životnim ciljevima.

Ljubavnik glumac

U ljubavnom se odnosu usredotočujete isključivo na sebe, važni su vam samo vaši užici i zadovoljstvo. No snažno vam nedostaje zrelost, blizina i sigurnost. Nedostatak samopouzdanja si "kupujete" s  t.zv. "flertanjem", zavođenjem i osvajanjem. Obično također jasno pokažete ili kažete da niste za ozbiljnu  i dugotrajnu vezu.

Koje se vrste ljubavnika međusobno slažu?

Najuspješniji su odnosi dvoje prijateljskih ljubavnika. Dobro se slažu i praktični ljubavnici i kombinacija prijateljskog i praktičnog ljubavnika.

A kako je s ostalim kombinacijama?

Romantični i prijateljski ljubavnik: oboje različito izražavaju ljubav, što može dovesti do teškoća. Jedan želi romantično udvaranje i strasno ljubljenje, dok bi prijateljski tipovi radije proživjeli mirno veče i možda se prihvatili planiranja zajedničkog putovanja. Kombinacija dvoje romantičnih ljubavnika: Zvuči zanosno, ali ipak slaganje tu nije baš najbolje. Nakon tri ili četiri godine, kada se spolna privlačnost i  uzbuđenje počnu hladiti, postaju nezadovoljni. Razumije se da to nije pravilo! Uz malo inovativnosti koja će uvjek razbuktati staru vatru, može vam odlično uspjeti! Opsjednuti i prijateljski ljubavnik: Tu se svakako sudaraju dva potpuno suprotna stila ljubavi, koliko će to vremena trajati, ovisi o jačini spolne privlačnosti. 

Ljubav je promjenjiva

Jeste li u nekom od gore opisanih stilova pronašli sebe? Možda. Ipak ne zaboravite da je ljubav živa tvorevina koja se mijenja, razvija i dopunjuje, upravo tako kako se tijekom životnih iskustava i sami mijenjamo, a time i stil naše ljubavi.

izvor: www.intimatemedicine.com.hr

Vezani članci