Kakve žene frajeri stvarno žele?

Vidi originalni članak

Nedavno je provedena studija na Sveučilištu Northwestern u kojoj je 163 studenata poslano na spojeve kako bi se što bolje istražilo pitanje privlačnosti. Istraživači su prvo pitali frajere što više preferiraju kod žena - fizičku privlačnost, osobine ličnosti ili potencijal za zaradu u budućnosti. Kao što je bilo za očekivati, frajeri su odabrali fizičku privlačnost. No, u sljedećoj fazi studije su završili na spoju s po njima savršenim curama, a u kojoj su fazi znanstvenici došli do zaključka kako izgled ipak nije bitan u onoj mjeri u kojoj se to vjeruje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frajeri za dugoročne odnose traže kod žene da se osjećaju ugodno u njezinom društvu i da imaju potporu u budućnosti. Oni traže prvenstveno nekoga kome mogu vjerovati. Problem s glamuroznim perfekcionisticama i izuzetno privlačnim curama je stalni strah da će ih izgubiti. Javlja se vlastita nesigurnost u sebe, stoga je razumljivo da će odabrati nekoga s kim će biti opušteniji.

Znanstvenici su otkrili da, kada su frajeri počeli razgovarati sa stvarnim ženama (a ne samo buljiti u slike Victoria's Secret modela), počeli su više pažnje obraćati na cure koje su im se svidjele kao osobe, a ne na one koje su im bile isključivo seksi. Oni će radije biti s prosječnijim, zanimljivijim curama, nego sa ženama iz seksualnih maštarija.

Frajeri u dugoročnim partnericama traže da su zgodne, sa skladnim, ali ne i savršenim tijelom, da znaju slušati, da su pouzdane i da se smiju njihovim šalama, te im uz to dopuštaju da se brinu o njima. Dakle, ako ste u periodu traženja novog partnera, budite svjesne da su frajerima privlačnije osobine emocionalna stabilnost, otvorenost i jednostavnost od umjetne, na prvu privlačne savršenosti!

Izvor: cosmopolitan.hr

Vezani članci