Facebook, seks i ocjene

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Novi srednjoškolski trend u nekim zemljama poput Australije je da cure ili dečki nakon seksa daju ocjene svojim partnerima na Fejsu. Grupe se obično zovu 'Rate your girlfriend' ili 'Rate your boyfriend' i ekipa posta izjave tipa 'Mmmm... Johnu dajem 10 od 10' ili 'Mark je katastrofa u krevetu... 2/10'.

Naravno, roditelji i škole su ubrzo saznali za novi đir, a bome je saznala i policija te su neke od stranica ugašene, no kako se jedne gase tako se odmah stvaraju nove. U mnogim je školama zabranjen pristup Facebooku zbog novog trenda, no ne pomaže puno. Ekipi je očito užasno stalo igrati se profesora i dijeliti ocjene iz seksa svojim dečkima i curama i to uglavnom bez njihovog znanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamisli da jednog dana nabasaš na post gdje cura s kojom hodaš opisuje kako si loš u oralnom seksu, kako ne kužiš ovo ili ono i kako ti daje kulju iz ševe. Još da usput napiše i to kako joj je bivši bio savršena seks mašina i eto te na korak od živčanog sloma, depresije i ideje da se baciš sa Eiffelovog tornja.

Seks nije natjecanje za Eurosong

Seks definitivno nije natjecanje za Eurosong, a ako već nešto ne štima u predjelu gaćica Facebook je zadnje mjesto gdje ćeš pronaći odgovor. Obavještavanje stotina ljudi od koje većinu niti ne poznaješ o tome koliko ti je dečko ili cura dobar ili loš u krevetu, znači samo jedno - ne samo da ga ne voliš, nego si usput i glup. I to, ono, glup za čistu desetku.

E sad, druga je stvar ako seks doživljavaš kao olimpijadu gdje ti svaki tjedan dolazi drugi natjecatelj pa na kraju mjeseca sastavljaš top listu, dijeliš medalje, a zaš' ne, podijeliš pisane pohvalnice ili ukore. Možda održavaš i dopunsku nastavu za loše đake, mada... pretpostavljamo da će ponavljači ipak biti škvadra s najboljim ocjenama.

Nego, čini nam se da sve više teensa shvaća veze kao senzacionalnu priliku za drpanje i čačkanje i umjesto da seks bude posljedica ljubavi i strasti koja postoji izvan kreveta, stvari su obrnute - svo zavođenje, pogledi, uleti i hodanje imaju smisla samo zato što na kraju dolazi veliki prasak. I, naravno, ocjena. Jadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešimir Dujmović

izvor: kuler.teen385.com

Vezani članci