Pitali smo Kordića koliko ima uhljeba na listi, odgovorio nam da će se boriti za radna mjesta

M. Jurić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Gradski odbor HDZ-a BiH danas je održao konferenciju za tisak putem elektroničke pošte, gdje su predstavnici medija imali priliku poslati dva pitanja predsjedniku GO Slavenu Zeljki i nositelju liste dr. Mariju Kordiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš portal poslao je dva pitanja za dr. Kordića.

1. Koliko je ljudi s liste HDZ BiH zaposleno u državnim/javnim poduzećima, i kako oni kao takvi mogu razumjeti položaj 15.317 nezaposlenih u Mostaru?

2. Što ćete učiniti po pitanju bespravne gradnje u Mostaru koja je cvjetala za Vašeg prethodnika i stranačkog kolege Bešlića, a koju je supotpisivala (za gradonačenika) i Radmila Komadina, druga na vašoj listi?.

Na prvo pitanje nismo dobili nikakav odgovor. Niti je ravnatelj i nositelj liste odgovorio koliko je državnih službenika na njegovoj listi niti kako oni mogu razumjeti nezaposlene. Odogovorio je: 

“Pitanje novih radnih mjesta je za nas prioritet. Zbog toga smo u program kao najvažnije pitanje stavili nove investicije. Nove investicije bit će pokretač gospodarstva a gospodarstvo pokretač novih radnih mjesta. Mostar mora biti mjesto gdje rade obitelji a obitelj je temelj našeg društva. Dakle, nova radna mjesta su naš program”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, imali smo na umu još jedno pitanje. "Investicije, gospodarstvo, radna mjesta, vaša je poruka s predizbornih plakata. Kako mislite da gradonačelnik Mostara, ili bilo koji gradonačelnik može otvarati radna mjesta, ako uopće nema ovlasti za to?," no skratili smo se na dva, koliko je navedeno u pozivu HDZ-a na sudjelovanju u konferenciji za tisak putem elektroničke pošte, a u pitanju je sadržano naše mišljenje o tome koliko gradonačelnik ima veze s radnim mjestima. 

Na pitanje što će učiniti po pitanju bespravne gradnje u Mostaru koja je cvjetala za njegovog stranačkog kolege Bešlića, a koju je supotpisivala (za gradonačenika) i Radmila Komadina, druga na vašoj listi odgovorio je ovako: 
Gradsko vijeće će u skladu sa odredbama Statuta koji tek treba usvojiti donositi odluke koje se tiču budućih planova gradnje kao i način rješavanja utvrđenih slučajeva bespravne gradnje”, istaknuo je, ne ponudivši ni ovdje valjan odgovor.

Vezani članci