FOTO  Uživali smo u tradicionalnim jelima ovog šarmantnog obiteljskog restorana

Anđela S./Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Uvijek ćete znati kada se nalazite u obiteljskom restoranu jer se na takvim mjestima osjeti ljubav, toplina i obiteljska povezanost koja se prenosi kroz ambijent i naravno hranu.
Sasvim slučajno otkrili smo obiteljski restoran, zanimljivog naziva Mika. Restoran se nalazi u idiličnom hercegovačkom selu Rakitnu, nadomak Posušja. Točnu lokaciju pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na ulazu u restoran dočekao nas je vlasnik kojeg smo najprije pitali što znači naziv restorana i saznali smo da svi iz Rakitna i okolice vlasnika Mirka, znaju isključivo po nadimku Mika. Volimo te poslovne priče, potpuno povezane s vlasnicima.

Iz razgovora saznajemo da iza svih specijaliteta stoje Mirko i njegova supruga Danica. 
Odmah na početku osvojila nas je topla, domaćinska atmosfera.
Iz ponude restorana moramo izdvojiti puru i lučnicu, jelo koje su pripremale hercegovačke bake, a ne voli ga samo onaj tko ga nije probao

restoran, tradicija, selo, Rakitno, Hercegovina, uživam

Vlasnici su preporučili i tradicionalnu tepsiju s krumpirom i mesom ispod sača kao specijalitet kuće, ali i pizzu iz krušne peći. Oduševio nas je podatak da je meso iz restorana isključivo domaće s lokalnih farmi.

Ono što restoran čini posebnim je i vrt u kojem se svaki stol nalazi ispod posebne sjenice zanimljivog oblika. Sigurni smo da ćete uživati u planinskom zraku i u ovom jedinstvenom ambijentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

restoran, tradicija, selo, Rakitno, Hercegovina, uživam

Postoji toliko čarobno lijepih hercegovačkih sela koja čekaju da budu otkrivena. Mi smo sretni što smo otkrili Rakitno i restoran Mika.

Više informacija pogledajte na njihovim Facebook i Instagram stranicama.
Mislimo da smo vam dali zanimljivu ideju za vikend bijeg od gradske buke uz povratak iskonskim jelima naših baka. Uživajte! :)

Vezani članci