Što znači romantika?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Povezanost
Kad doživimo romantiku osjećamo se povezani s drugom osobom na poseban, gotovo mističan način. Mističan, jer osjećamo neobjašnjivu bliskost kroz iskustvo jedinstva i cjelovitosti, a pri toj povezanosti ne gubimo osjećaj za sebe. Osjećamo potpuno jedinstvo, ali ne i istost, jer su jedinstvene razlike koje dovode dvoje ljudi do tog trenutka obuhvaćene. Mi ostajemo svoji dok smo u slatkoj i zadovoljavajućoj vezi s drugom osobom. I to nam omogućuje da se osjećamo uistinu voljenima.
Nestaje osjećaj otuđenosti, pa maker i na kratko i to je ono što čini romantiku tako posebnom i zašto je romantika toliko željena.

Intima
Osjećaj slatke, senzualne intimnosti nas odvodi iz naše svakodnevne rutine u romantični bijeg - virtualno sjedište ljubavi koje je znano samo dvoma zaljubljenim - to može biti neka fraza ili gesta ili gestikulacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljepota
Ako ništa drugo, ljubav je izvor duboke ljepote - onog nečeg iznimnog u osobi ili situaciji koje donosi ili stvara intenzivan užitak i duboko zadovoljstvo. Ljepota ljubavi je u tome da vidimo više ljepote dok smo zaljubljeni. Kad se kaže da je ljubav slijepa, što se time misli je, ljubav ne vidi ružnoću, ne vidi nedostatke, ne vidi prepreke - samo sjaj. Istinska ljubav vidi ljepotu posvuda, čak i ružnome. No, kako bi doživjeli pravu ljepotu ljubavi - ljepotu koja će vas oduševiti i nositi kroz teška vremena - to zahtjeva angažiranje s vaše strane. Zahtjeva neku vrstu predanosti konstantnom dodavanju vrijednosti odnosu, bez uzimanja stvari zdravo za gotovo. Kada se opredjelimo za romantiku, opredjeljujemo se za ljepotu života.
Izvor: Frendice.hr

Vezani članci