Putnici u Zadru ostali u nevjerici: Posvađao se s djevojkom na brodu pa skočio u more

Vidi originalni članak
Posada broda odmah je obavijestila Lučku kapetaniju čiji su djelatnici krenuli u potragu za muškarcem. Na brodu je navodno bio u društvu ženske osobe, a skoku u more, doznaje se, prethodila je njihova svađa.

- Policija je o ovom događaju dojavu dobila od Lučke kapetanije. Odmah nakon isplovljavanja broda iz luke, na nekih 50 metara od crvene lanterne na gradskom lukobranu, Đigi, muškarac je skočio s broda u more. Za njim je odmah u potragu krenuo brod Lučke kapetanije, ali je muškarac isplivao na plaži Jadran i udaljio se u nepoznatom smjeru, rekao je Elis Žodan iz PU zadarske za Zadarski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi mu optužni prijedlog

Svjedoci koji su se našli tamo kažu da su muškarca s broda tražili reflektorima, a on je, nakon što je isplivao, otišao prema Maraska parku. Slučaj je, dodaje Žodan, još uvijek u obradi, a ako se sazna identitet osobe, protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog zbog ugrožavanja sigurnosti plovidbe.

- Katamaran je istog trenutka zaustavljen te je posada Jadrolinije reagirala sukladno protokolu Sustava upravljanja sigurnošću i zaštite okoliša kojim je propisan postupak za slučaj pada čovjeka u more. Putnik je otplivao u smjeru bivše tvornice Maraska - naveli su u Jadroliniji, dodajući kako je zbog zaustavljanja katamaran neznatno kasnio u daljnjem nastavku putovanja.

Vezani članci