PROSTITUCIJA DOSEGNULA NOVO DNO: Prodaju se za jedan sendvič, i to sve mlađe

Vidi originalni članak
...da žene u Grčkoj nude najjeftiniji seks u Europi. I to zbog krize u koju je zapala zemlja još prije šest godina prisiljene su prodavati svoja tijela za dva eura za polusatni posao.

Autor studije Gregory Lazos sa sveučilišta Panteion u Ateni tvrdi da je u Grčkoj oko 18,500 seksualnih radnica i da je cijena prije krize iznosila 50 eura, a onda se srozala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

"Te žene su gladne. Nezaposlenost u Grčkoj je gotovo 60 posto. Neke to rade da bi platile režije, porez, hitne troškove. Na rubu su egzistencije. I sada više seksualnom industrijom ne dominiraju prostitutke iz istočne Europe nego Grkinje.

Prostitucija u Grčkoj je legalna, no samo deset od, procjenjuje se, 525 bordela u zemlji, radi legalno, što znači da žene nemaju drugog izbora nego izaći na ulicu ili raditi u privatnim stanovima"- kaže Lazos, profesor sociologije poznat po brojnim radovima objavljenim na ovu temu, prenosi 24sata.

Većina Grkinja koje tek ulaze u prostituciju ima između 17 i 20 godina. Cijene seksualnih usluga u toj su zemlji 50 puta manje od prosječnih u ostatku Europe u kojoj su cijene u prosjeku oko 255 eura. Prosječna cijena 2006. je bila 340 dolara.

net.hr

Vezani članci