Otkriveno zašto jaja ne biste trebali čuvati u vratima hladnjaka

Vidi originalni članak

Ipak, s tim se ne slažu stručnjaci koji tvrde da je to zapravo najgore mjesto za čuvanje jaja u hladnjaku. Razlog za ovu tvrdnju sasvim je opravdan. Vrata su najtoplije mjesto u hladnjaku, stoga nije dobra ideja tamo ih pohranjivati ako želite da što dulje ostanu svježa za konzumaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predijelu vrata hladnjaka najveća je fluktuacija temperature zbog otvaranja i zatvaranja vrata, tvrdi Vlatka Lake za The sun. Taj dio hladnjaka onda koristite za pohranu namirnica kojima promjene temperatura ne štete mnogo. Najbolje je čuvati ih u ambalaži u kojoj su kupljenja i staviti ih u sredinu hladnjaka.

Savjet je i da jaja ne stavljate odmah u hladnjak ako ste ih imali, primjerice, neko vrijeme u vrućem automobilu ili ste ih držali pored štednjaka dok ste kuhali. Jaja "ne vole" nagle promjene temperature pa ih radije i držite izvan hladnjaka na temperaturi nižoj od 20 stupnjeva kako bi dulje ostala svježa. Također, imajte na umu da u hladnjaku pored jaja ne stavljate namirnice koje imaju jak miris jer bi ga jaja mogla upiti, navodi se.

Izvor: vecernji.hr

Vezani članci