Marina Radoš: Tako vam to izgleda kad se pošten čovjek uvali među vukove

Vidi originalni članak

Vaša dražesna pripovijedačica rođeni je novinar, i tako prepoznaje poznate osobe koliko god se oni zakamuflirali, a na mobitelu mi je umjesto instagrama na frontu diktafon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlazim od frizera neki dan, 20 centimetara vanvremenske kose ostalo je u smetljarci (lopatica u koju smeteš ono što meteš), i vrlo zadovoljna svojom odlukom da nosim frizuru primjerenu svojim godinama zaputila sam se u jedan renomirani trgovački centar u Duvnu da bih obezbijedila svojim malenim plućima barem deset dana bosanskih cigareta i time uštedjela novac i svoje tanke živce.
Skakavac je bio dražesno parkiran ispred, i imala sam ga na oku cijelo vrijeme, da mi se ne bi ponovila ona neugodnost od neki dan kad mi je netko od mojih sugrađana zalijepio osmrtnicu na auto. (Bez bombe ništa, čuj osmrtnica)
- Šteku bijelog marlbora, molit ću - i lagano sam počela razdvajati dinare, eure, franke, kune i marke u novčaniku (pet valuta, a sve skupa taman da se propucam), kad nježna kasirka reče:
- 48 maraka!
Šta 48 maraka, leptejebo, šta ja pušim!? Jesam u Švicarskoj? U Bosni je kutija bijelog Marlbora narasla na 4.8, što znači da s prosječnom plaćom od 500 maraka možete lagano da se ubijete.
Kad iza mene zamirisa...
One Million...
Okrenuh se, očekivah njega, svoju prvu ljubav, svoju prvu bol (iako One Million nose svi osim mog dida)...
Ali ne, bio je to najpopularniji psihijatar s ovih područja, taj nježni terapeut, u crvenom skafanderu, ali bez naočala...
Oduzela sam se.
Gledali smo se par sekundi koje su za mene postali večnost.
Dala sam tužnih 48 maraka za jednu šteku cigara, i htjela mu reći da me je povrijedio i iznevjerio. Da mi je slomio srce. Da sam napokon bila objedinila svoje dvije velike ljubavi, Index i njega... DA MI SE MOŽE ISKUPITI SAMO AKO MI MOMENTALNO KUPI 101 RUŽU!!
- Dobar dan, rekao je nježno.
I da, otišao na skijanje na Kupres. Sa skromnim autom. Bez rotacije. Kupio je neke sitnice u Duvnu, i gore će vjerojatno potrošiti 30-40 maraka. Jer ne puši.
Tako vam to izgleda kad se pošten čovjek uvali među vukove.
Zaplakala sam u autu i zapalila cigaretu.
4,80. Majku mu jebem.

*P.S. Molim osoblje fast fooda Ćošak čija sam nasljednica da počaste gospodina hamburgerom.

Marina Radoš

Vezani članci