Doznajte koliko se puta tijekom života možemo iskreno zaljubiti

Vidi originalni članak
Dakle, evo u čemu se tu radi, piše BrightSide.

Prva ljubav izgleda nam poput ljubavi iz bajki jer smo još uvijek jako mladi i neiskusni te iznimno naivni po pitanju ljubavi. Tada vjerujemo da će ona zauvijek trajati i da njezin kraj, ukoliko se ikada dogodi, nećemo preživjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvoj vrsti zaljubljenosti sebe stavljamo u drugi plan i spremni smo zanemariti svoje principe zbog partnera, odnosno partnerice, koje idealiziramo i ne vidimo u pravom svjetlu. Prenosi Slobodna Dalmacija.

Nakon toga slijedi komplicirana ljubav, u kojoj vjerujemo da smo nešto naučili iz prethodnih iskustava i da greške nećemo ponoviti, no i tada nam se događaju pogreške jer 'ljubav bude slijepa'.

Tada nam ljubav donosi svađe i drame te komplikacije zbog toga što je teško dogovoriti kompromis te je takva povezanost pomalo ozbiljnija, a stoga je i takav prekid mnogo teže preboljeti.

Zadnja, treća zaljubljenost, odnosi se na zrelu ljubav i to je ona koja bi trebala do kraja života potrajati jer smo u tom vremenskom razdoblju stariji i znamo što točno želimo i što od partnera trebamo očekivati. Ne idealiziramo ljubav jer smo svjesni svega što ona nosi. Veza nam je iskrenija i poštujemo partnera u svakom smislu.

Prihvaćamo mane i znamo da ništa nije savršeno, ali to nam ne smeta, a znamo isto tako da je strast prolazna te da je odanost ono što uvijek prevlada sve prepreke te smo s tim zadovoljni i ispunjeni. U toj vrsti ljubavi dolaze i djeca te nam dodatno začine život i učine ga blagoslovljenim i ispunjenim.

Vezani članci