'Da sam bar znala ovih osam stvari prije nego sam došla'

Vidi originalni članak
Jedini problem je - odlučiti kuda ćete ići.

Kako kaže, Lijepa naša je odlično mjesto za otići bilo kad jer ima sve što možete poželjeti - plavo more, predivne gradove, mnogo krasnih nacionalnih parkova. Jedini problem je, kaže - odlučiti kuda ćete ići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ona već posjetila Hrvatsku, donosi osam savjeta čitateljima lifestyle portala Her.ie za koje, kaže, želi da je znala prije nego je došla u našu zemlju.

1. Budite spremni za stjenovite plaže - u Hrvatskoj nema mnogo pješčanih pa morate imati odgovarajuću obuću.

2. Ne možete se kupati u svim nacionalnim parkovima - na Plitvicama je tijekom vrućina teško odoljeti da se ne bacite u vodu, a u NP Krka je kupanje dozvoljeno pa birajte što vam je važno tijekom odabira nacionalnog parka koji ćete posjetiti.

3. Ne provodite svo vrijeme u Splitu - preporučuje da se ode i na otoke poput Hvara, Korčule, Brača...

4. Ponesite kabanicu - Murray piše da vrijeme u Hrvatskoj nekad zna biti 'temperamentno' i da se ne iznenadite ako tijekom posjeta dan-dva svjedočite 'tropskoj oluji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ne propustite Zadar - grad koji je manje turistički eksponiran od nekih ima lijepe povijesne crkve i katedrale, sjajne restorane i nezaboravan zalazak sunca.

6. Organizirajte si vlastiti 'Igra prijestolja' obilazak- ne morate plaćati skupe obilaske jer ćete većinu lokacija sa snimanja megapopularne serije vidjeti hodajući gradom i zidinama.

7. Nosite cipele u noćnom klubu - jer ne želite stati na poluugašene cigarete ili razbijeno staklo.

8. Pokušajte otići na festival - u Hrvatskoj se ljeti održava mnogo fantastičnih festivala poput Ultre, Hideouta, Sonusa...

Vezani članci