Knjige koje će vam pomoći da se vratite sebi poslije prekida veze

Anđela S./Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kada prolazimo kroz težak životni period, nekad sve te riječi utjehe koje nam nude naši dobronamjerni prijatelji, jednostavno nisu dovoljne. Ipak i mi potežemo za istim tim riječima kada pokušavamo našim prijateljima pomoći, a znamo iz osobnog primjera da su prazne i šuplje. 
Da bi rane zarasle, moraju se očistiti. Evo nekih knjiga koje će vam pomoći u tome. Ne zaboravite da rane najviše peku dok se čiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


JEDI MOLI VOLI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ova knjiga slika priču o ženi po imenu Elizabet Gilbert. Kada je konačno smogla snage da izađe iz braka koji nije nesretan, ali nije dovoljno sretan i prihvatila činjenicu da svoj život ne treba ravnati prema muškarcima, odlučila je promjeniti ga iz korIjena. Kao neTko tko je oduvijek bio u dugim vezama, donijela je odluku da je sada vrijeme da bude sama. Prodala je sve što je imala i odlučila da 365 dana podijeli na Rim, Indiju i Bali. Dok je otkrivala izazove koje samoća donosi sa sobom, otkrila je i slobodu koja s njom dolazi. 

Kada si otišao

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ova knjiga brilijantne spisateljice Megi O’ Farel možda će vam djelovati kao sol na ranu, ali zaista, kao i sol, ima iscjeliteljske moći. Kada zakorači na tlo rodne Škotske, Elis vidi nešto toliko šokantno da zahtjeva da se odmah vrati natrag u London. Nekoliko sati kasnije, zatičemo je u komi, okruženu svojom obitelji. Tu se priča isprepliće između njene ljubavi s Johnom i života njene majke i bake. Emocija koja je duboko utkana u ovaj roman je tuga i oko nje se gradi priča. 

Možda bi trebalo da popričaš s nekim

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ako mislite da se ne možete izboriti sa svojom tugom i da vam je potrebna pomoć, ova knjiga će vam pružiti uvid u to kako je sa obje strane kauča. Memoari psihoterapeutkinje Lori Gotlib nam na šarmantan i duhovit način otvaraju prozor u svijet psihoterapije. Lori nam ukazuje na kompleksnost našeg unutrašnjeg života, ali isto tako i da je moć da ga promijenimo u našim rukama. Ako ste imali ikakve predrasude prema psihoterapiji, pročitajte ovu knjigu i sigurna sam da ćete ih razbiti.

Dnevnik Bridget Jones

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vjerujemo kako ste svi gledali filmove o Bridget, ali knjiga je definitivno snažnija. Bridget je sama u tridesetima i beznadežno romantična. U svakoj kutiji za prvu pomoć poslije prekida trebala bi biti ova knjiga. Dok joj se s godinama povećava  broj kilograma, cigareta i alkohola u krvi, ona kroz život ide s pozitivnim stavom koji nam je u ovakvim trenucima prijeko potreban. Kada izgubite vjeru u ljubav, tad je pravi trenutak da uzmete ovu knjigu u ruke jer će vam je zasigurno vratiti.

Vezani članci