Usvojen nacrt proračuna HNŽ-a

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
rema nacrtu, proračun za tekuću godinu iznosi 168,6 milijuna maraka, a planirani deficit je nešto manji od 13 milijuna. U odnosu na rebalansirani proračuna za 2010. godinu, ovogodišnji proračun je smanjen za oko 11,5 milijuna maraka.

Iako su zastupnici i pozicije i opozicije imali brojne primjedbe i amandmane na predloženi nacrt, na kraju su svi jednoglasno usvojili ovaj dokument s obrazloženjem da je to potrebno učiniti s obzirom na vremenski tjesnac u kojem su se našli Vlada i Skupština HNŽ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećih sedam dana javnosti će biti predstavljen nacrt proračuna, a Vlada HNŽ-a izjasnit će se o predloženim amandmanima kako bi do kraja ožujka u skupštinsku proceduru uputila konačnu verziju proračuna.

Inače, najviše primjedbi na predloženi nacrt imali su zastupnici SDP-a BiH, a neki od tih primjedbi su da za poticaje u poljoprivredi, za financiranje nevladinih organizacija, za obnovu vjerskih objekta i za održivi povratak u proračunu nije predviđena niti jedna marka.

Iznesen je i podatak da je za izmirenje sudskih troškova vezanih za tužbe proračunskih korisnika te pripadajućih kamata u ovogodišnjem proračunu HNŽ-a predviđeno 2,2 milijuna maraka.

FENA

Vezani članci