Uskrsna čestitka provincijala fra Ivana Sesara i Gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Bogu ništa nije nemoguće (usp. Lk 1,37). Uskrsnuće Kristovo najveći je dokaz Božje svemoći. Vjera u Uskrsloga Gospodina temelj je našeg kršćanskog života. Odvažnost je plod takve vjere. Nije riječ o svakodnevnom "sitnom" odlučivanju, nego štoviše o velikoj, temeljnoj životnoj odluci - da budemo ono što jesmo - svjedoci Živoga Boga, "u nadi radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani" (Rim 12,12). Plod Uskrsa, obnovljen i osvježen život, neka se očituje u našem svakodnevnom življenju. Neka u nama, u svakome i u svima, Krist uskrsne kao pobjednik svega onoga što je smrtno, što je grješno, što nas razdvaja jedne od drugih. Predraga braćo i sestre, sretan vam onaj Uskrs koji počinje Velikim Petkom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka on bude zora nakon tamne noći, neka Kristovo pobjedničko sunce dokonča carstvo naših tmina! Neka se prolomi teško kamenje i naših poraza, naših tuga, naših strahovanja i nutarnjih nemira! Neka naša srca prestanu biti hladni i prazni kameni grobovi te neka postanu hramovi u kojima živi uskrsnuli Krist! Neka i naša Korizma prijeđe u uskrsno slavlje! Svjetlo Uskrsnog jutra neka obasja sve one koji lutaju putem besmisla i beznađa, da otkriju tajnu Isusove prisutnosti u ljudskom životnom hodu. Neka rane Uskrslog Krista izliječe vaše rane, da se mognete, puni radosne nade, hrabrije i spremnije suočiti sa sadašnjicom.

A Ljubav, koja je na križu pobijedila, neka bude vaše uporište u borbi protiv zla i grijeha, te neka vam nikad ne ponestane nadahnuća i ustrajnosti u izgradnji mira i dobra.U ime Hercegovačke franjevačke provincije i svoje osobno, želim svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

Čestitka Gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića  za Uskrs i Vaskrs

Pripremajući se za Uskrs, prošli smo kroz razne obile pokore, nastojali biti bolji ljudi i bolji kršćani.

Samo uz snažnu vjeru, žrtvu i odricanje možemo odgovoriti različitim životnim izazovima i brojnim kušnjama koje su svakodnevno pred nama, uči nas uskrsli Isus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako katolici i pravoslavci ove godine Uskrs obilježavaju istoga dana, svim građanima Mostara i Bosne i Hercegovine katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Uskrs sa željom da ga provedu u miru i  radosti.

Vezani članci