U Hutovu održano peto kušanje vina Hutovskih vinara

Vidi originalni članak
Hutovski vinari stoga su se danas poslije Svete Mise okupili u zavičajnoj kući u Hutovu, donijeli svoja vina kako bi svi prisutni mogli uživati u tome, kako smo već naveli Božjem daru.

Peta, tradicionalna kušnja vina Hutovskih vinara okupila je oko 50 posjetitelja(dugustatora) koji su sa sobom donijeli i uštipaka, kiflica, meze, kruha ispod sača, pa se prije same degustacije vina dobro zamezilo i pripremilo utrobe za različite vrste vina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvanaest vinara je ove godine donijelo svoja vina na degustaciju i to redom: Smiljan Njavro( crno), Ivica Mustapić( crno i bijelo), Niko Raič(crno), Nikola Bogdanović(crno), Slavko Konjevod(crno i bijelo), Mladen Butigan(crno i bijelo), Ante Mustapić(crno), Luka Previšić(bijelo), Mišo Mustapić(crno), Boko Krešić(bijelo), Luka Konjevod Perišić( bijelo) i Drago Prkačin( crno).

Ljuljale su se čaše, gledala se boja vina, miris, okus, kiselost, komentiralo, no iako strogi, degustatori su se složili da je ovo bila dobra godina i da su vina jako kvalitetna, piše hkud-hutovo.com.

Nakon što je okušana i posljednja boca vina Hutovci su i dalje nastavili s druženjem te čašćenjem nepca mladim vinom!

Nadamo se da će se ova hvale vrijedna manifestacija nastaviti održavati i ubuduće, te privlačiti sve više vinara i posjetitelja! Ipak je cilj svega druženje, manifestacija nema natjecateljsku narav! Vidimo se i dogodine u Hutovu!

Vezani članci