Gradonačelnik Grada Bjelovara posjetio Tomislavgrad

Vidi originalni članak

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak u pratnji zapovjednika povijesne postrojbe Hrvatske vojske Bjelovarski graničari-Husari Joze Trogrlića boravio je u utorak u radnom posjetu Tomislavgradu gdje se razgovaralo o jačanju veza između dvije prijateljske lokalne zajednice na gospodarskom, kulturnom i sportskom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno zanimanje gosti su iskazali za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora te su posjetili lokalitet na kojem će biti izgrađena crpna hidroelektrana Vrilo na rijeci Šujici, kao i vjetroelektranu Mesihovina, priopćeno je u srijedu iz Općine Tomislavgrad.

Nakon toga delegacija se uputila u Franjevački samostan i muzej "Fra Jozo Križić" gdje ih je primio gvardijan fra Sretan Ćurčić te ih upoznao s kulturnim, povijesnim i arheološkim blagom duvanjskog kraja, a s posebnim naglaskom na izložbu ostataka Duvanjskog praslona, Afričkom zbirkom, kao i slikom Vlahe Bukovca 'Isus prijatelj malenih'.

Gosti iz Bjelovara izrazili su želju za ponovnim dolaskom u Tomislavgrad te uputili poziv domaćinima za što skorijom posjetom Bjelovaru.

Prijateljstvo i partnerstvo između Grada Bjelovara i Općine Tomislavgrad traje više od deset godina, a počelo je potpisivanjem Povelje o prijateljstvu i suradnji.

Delegaciju iz Bjelovara dočekali su načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović, pomoćnik načelnika za pitanja branitelja i zajedničke poslove Ivica Šarac i zapovjednik povijesne postrojbe Hajdučka družina Mijata Tomića Branko Matić, stoji u priopćenju.

Vezani članci