Štrajk upozorenja u hercegovačkim srednjim školama, prosvjetari traže veće plaće

Vidi originalni članak

Štrajk će se nastaviti i u drugoj smjeni, također tijekom prvog sata. Koordinacija sindikata srednjih škola HNŽ doniijela je odluku da stupi u štrajk upozorenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovi zahtjevi prema vlastima ove županije su povećanje plaća za 15 posto, isplata sredstava po osnovu tužbi, koja su dogovorena nagodbama te potpisivanje okvirnog sporazuma o zbrinjavanju tehnološkog viška tako da on bude u primjeni od naredne školske godine.

Traže i da se ukine nekorektna praksa primanja radnika na određeno, do 30. lipnja, kao i vraćanje isplate porodiljskog dopusta na 100 posto s sadašnjih 80 posto.

Svi njihovi zahtjevi prošli su ankete članstva i dobili punu podršku, a iz Koordinacije ističu da će, ukoliko dijalog izostane, biti primorani na održavanje protesta ali i generalnog štrajka te da će samim tim biti upitan i sami početak naredne školske godine.

Za srijedu je također najavljen i štrajk upozorenja u osnovnim školama na području HNŽ.

Učitelji i nastavnici traže novi Kolektivni ugovor, usklađivanje koeficijenta plaća s kolegama u srednjim školama, donošenje pravilnika, pedagoških standarda...

Vezani članci