HDZ-u Hrvatske nije baš drago zbog Škore u Stocu, no koncert je dogovoren davno prije kandidature

Vidi originalni članak

U Stocu je ovih dana osobito svečano. Nizom crkvenih i civilnih događaja obilježava se Dan općine i patron Župe Stolac. Na središnjem narodnom veselju u subotu u 21 sat nastupa Miroslav Škoro, prati ga njegov bend, te predgrupa Širokobriješki „Dukati“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako saznaje Hercegovina.info, taj koncert, preciznije odabir izvođača nije najradosnije dočekan u HDZ-u Hrvatske budući da se Škoro isturio kao predsjednički kandidat, koji će ciljati na glasove aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a nastupa upravo u Stocu, koji glasi kao utvrda HDZ-a BiH, od kojeg se očekuje podrška Kolindi Grabar-Kitarović. 

Međutim, kako to često biva, stvari su katkad mnogo jednostavnije nego što izgledaju. Škorin nastup je dogovoren posve spontano, kada se nije ni spominjalo da bi on uz pjevački mogao poželjeti i politički angažman. Potvrdio je to stolački župnik don Rajko Marković.

„Vi znate kako ja to sve dogovaram. Sve je dogovoreno prije godinu dana, u isto vrijeme kada je zagovoren i biskup koji će prevoditi središnje misno slavlje, tako da tu ne može biti nikakvih krivih tumačenja“, smatra župnik don Rajko.

I stolački načelnik Stjepan Bošković ističe da nema mjesta dvostrukim tumačenjima, jer su stvari, što se njih tiče - vrlo jasne.

„Koncert Miroslava Škore povodom Dana općine Stolac ne može se povezivati s njegovim političkim angažmanom jer je nastup dogovoren mnogo prije njegove kandidature za predsjednika Republike Hrvatske. OO HDZ BiH Stolac je donio zaključak kako će na predstojećim predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj podržati kandidata HDZ-a Hrvatske. Kao načelnik općine Stolac također ću podržati kandidata iz rada HDZ-a Hrvatske jer Vlada Republike Hrvatske, na čelu s predsjednikom Vlade gospodinom Andrejem Plenkovićem uvelike pomaže mnoge projekte u općini Stolac“, izjavio je za Hercegovina.info Bošković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 20. srpnja je glavna svečanost, sveti Ilija Prorok zaštitnik župe, grada i općine Stolac. Svečanu koncelebriranu svetu misu, u krugu stolačke župne crkve u 11 sati predvodi gospićko senjski biskup mons. Zdenko Križić. U večernjim satima održava se narodno veselje i spomenuti koncert.

K.Perić/Hercegovina.info

Vezani članci