U Širokom večeras počinje humanitarna akcija za pomoć siromašnim obiteljima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Cijeli projekt osmišljen kroz tri večernja predbožićna druženja, od 21. do 23. prosinca, u vremenu od 18:00 do 23:00 sata, pod šatorom koji će biti postavljen na Trgu Gojka Šuška.

Projekt je započeo prošle godine, kroz zajedništvo i organizirano druženje Širokobriježana. Gospodarstvenici su mladim entuzijastima donirali određene količine hrane i pića koje se prodavalo po prigodnim cijenama, a taj novac bi se dodjeljivao najpotrebitijima. Bit će to prave obiteljske božićne večeri gdje će kulturno-umjetnička društva, lokalni bendovi i sugrađani pjevati prigodne pjesme. Kušat će se kuhano vino i prigodne slastice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Sredstva prikupljena humanitarnom akcijom „Što ti možeš učiniti za Božić?" podijeljena su na ukupno 25 siromašnih obitelji. Međutim, ove godine se dogodilo nešto vrijedno pažnje. U rad oko priprema vrijedne humanitarne akcije uključio se velik broj osnovnoškolaca ili „Male radionice - Inicijative za Široki Brijeg", kako su ih kolege prozvale.

Kroz mjesec i pol dana (šest subota) okupljanja u vlažnim i hladnim prostorijama Duhanske stanice, kroz radionicu je prošlo 30-ak jako kreativne i vrijedne djece koja su izradila mnoštvo poklona i čestitki.

Izvor: MI Media

Vezani članci