Policijska akcija u Širokom Brijegu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

... objekata koje koriste I. H. (31) iz Zavoznika, A. B. (26) iz Širokog Brijega i četrdeset-trogodišnji muškarac iz Širokog Brijega, kod koga nismo pronašli predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela, priopćeno je iz Uprave policije ZHŽ .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija je izvedena s ciljem pronalaska predmeta koji potječu iz kaznenih djela ili se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela, a razlog angažmana policijskih službenika iz svih ustrojbenih jedinica MUP-a izuzev policijskih službenika PU Široki Brijeg jeste sumnja da je PU Široki Brijeg neprofesionalno, a možda i namjerno pristrano, obradila događaj od 20. studenoga 2010. Godine, stoji u priopćenju.

Naime, spomenutog datuma dogodio je se incident u kome su sudjelovali A. B. (26), I. H. (31) i A. N. (41) koji je zadobio tjelesne ozljede, a sumnja se da su policijski službenici PU Široki Brijeg prilikom obrade navedenog incidenta počinili niz propusta, čime su ugrožena građanska prava A. N. (41) te čime je dovedena u pitanje vjerodostojnost policije.

Prilikom pretrage obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi A. B. (26) pronađeni su i privremeno oduzeti motorno vozilo marke Nissan Patrol njemačkih registarskih oznaka, pištolj marke HS s pripadajućim streljivom i drvena palica a prilikom pretrage obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi I. H. (31) pronađeni su i privremeno oduzeti pištolj marke CZ s pripadajućim streljivom, streljivom za pušku M48, motorno vozilom marke VW Golf bez dokumentacije.

A. B. (26) i I. H. (31) privedeni su u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje su saslušani u svojstvu osumnjičenika, a po završetku kriminalističke obrade protiv istih ćemo podnijeti odgovarajuće izviješće o počinjenom kaznenom djelu, navodi se u priopćenju.


Vezani članci