Otvoreno pismo uredništvu Večernjeg lista: Široki ne zaslužuje onakvu naslovnicu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Naime, na naslovnici Vašeg cijenjenog lista, čiji sam redoviti čitatelj, od nedjelje 27. siječnja na 2/3 naslovnice stoji: BOMBAŠI POŠLI NA SVADBU U Š. BRIJEG. Opće poznato je da senzacionalizam, crna kronika, kriminal i žutilo prodaju novine, ali mišljenja sam da i tu trebaju postojati granice, a posebice kada se radi o jednom ozbiljnom listu kao što je Večernji. Više je razloga zašto navedeni naslov nije najblaže rečeno korektan, ali navest ću samo dva i to da apsolutno nema nikakve poveznice da se ime Širokog Brijega postavlja u kontekst s činom (i riječi u naslovnici bombaši) kojega će svaki normalan čovjek osuditi, a i s druge komercijalne strane osobno mi je poznato da je Široki Brijeg na 1. mjestu po prodanim primjercima Vašeg cijenjenog lista u BiH.

Još ću dodati da je Večernji list jedan od najutjecajnijih medija na hrvatskom jeziku ne samo u Širokom Brijegu, nego i na području Bosne i Hercegovine gdje žive Hrvati. To sam naveo u svom radu pod nazivom „Postojeće stanje medija na hrvatskom jeziku u BiH" predstavljenom na okruglom stolu o medijskom izvještavanju o hrvatskom pitanju u BiH održanom u Mostaru prije nekoliko dana, a na temelju provedenog istraživanja prema kojemu su uz web portale Večernji list glavni medij na hrvatskom jeziku u BiH. Stoga od Vas tražim da objavite ovo pismo, ali i da se ispričate, vašim vjernim čitateljima, za naslov u nedjeljnom Večernjem listu (iako pretpostavljam da je naslov pisan u Zagrebu, ali to ne umanjuje odgovornost uredništva u BiH).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo pismo sam poslao u nedjelju (27.1.) uredništvu Večernjeg lista izdanja za BiH za rubriku pisma, reagiranja, polemike i nije objavljeno. Isto pismo sam poslao u ponedjeljak zastupniku čitatelja Večernjeg lista u Zagrebu i nisam dobio odgovor. Još jedna zanimljivost vezana je za navedenu naslovnicu Večernjeg lista od nedjelje, a to je da na web portalu www.vecernji.hr postoji mogućnost pregleda naslovnica Večernjeg lista BiH, ali je (ne)namjerno izostavljena naslovnica od nedjelje što po mom mišljenju ipak na neki način priznaju svoju grubu grešku.

www.dragomartinovic.com

Vezani članci