'Hrvatska zvona' održala tribinu u Širokom Brijegu

Vidi originalni članak
Na tribini su govorili profesor Marko Tokić, predsjednik spomenute Udruge, zatim fra Mario Knezović i Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke.

Dobra posjeta i zanimanje za tribinu su okupljene držali više od dva sata na svojim mjestima. Govornici su ukazivali na probleme koji opterećuju hrvatski narod u BiH te iznosili svoje viđenje rješenja istih. Fra Mario Knezović je u svojem izlaganju ukazao na potrebu kršćanskih vrednota u politici te potrebu mijenjanja starog mentalnog sklopa našeg ponašanja koji je ostao unutar nas. Ljudi se mijenjaju na mjestima ali mentalni sklopovi ostaju isti i nema nikakvih promjena jer sve ostaje isto- rekao je fra Mario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Tokić je u svojem nadahnutom govoru pokušao obuhvatiti i dotaknuti cijelo političko razdoblje od dolaska demokracije do današnjih dana. Nije štedio alijansu i platformašku izdajničku vlast u kojoj je bilo Hrvata koji nisu imali glasove hrvatskog naroda. Ukazao je i na mlakost trenutne legitimne hrvatske politike u BiH koja pršti optimizmom iako za to nema nikakvog razloga. Bilo je riječi i o važnosti HNS-a koji ima potencijal ukoliko se stvari poslože na pravi način. Također je rekao da udruga Hrvatska zvona podupire HRS.

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke je u svojem govoru naznačio potrebu za promjenama a one dolaze onda kad počnemo mijenjati stvari od samog dna prema vrhu. I on se dosta negativno osvrnuo na alijansu i platformaše, Živka Budimira ali i na činjenice da i sadašnja legitimna hrvatska politika u vlasti nije učinila puno na zaštiti prava hrvatskog naroda. Imali su četiri godine da riješe i pokrenu brojna pitanja no ne možemo biti zadovoljni. Napomenuo je i da su podignute masovne optužnice protiv hrvatskih branitelja i generala baš kad su na vlasti legalni predstavnici hrvatskog naroda a na čelu ministarstva koje podiže optužnice sjedi Hrvat. Nije bilo prave reakcije na takve kaznene progone protiv hrvatskih branitelja.

Uslijedila su pitanja iz publike na koja su govornici odgovarali.

ABCportal.info

Vezani članci