Hercegovina ne odustaje: Milijuni sadnica smilja spremni za jesensku sadnju

Vidi originalni članak
Ljudi su i dalje jako zainteresirani i na terenu nema nikakvih odustajanja. Ekipa ABCportala je u okolici Širokog Brijega snimila nekoliko fotografija gdje je već počela jesenska sadnja. Poljoprivrednici koriste lijepo vrijeme kako bi što prije obavili sadnju na novim plantažama.

-Svi sade pa neću ni ja gledati šta se radi nego sam evo i ja odlučio posaditi jednu manju plantažu od 5000 sadnica od kojih već na proljeće očekujem kakav takav urod. Već sam dobro upoznat sa uzgojem jer sam radio na nekim plantažama i ne vidim nikakvih problema. Sigurno ću zasaditi još koji dulum zemlje i nadam se najboljem. Ne slušam priče kojih ima svugdje jer prvo treba dati sve od sebe pa ćemo tek tad znati na čemu smo. Išao sam po sadnice u jedan ljubuški agro centar i uvjerio se da su milijuni sadnica ugovoreni i čekaju jesensku sadnju koja evo ovih dana počinje- rekao je novinaru ABCportala Ante Pinjuh poljoprivrednik iz okolice Širokog Brijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo u Širokom Brijegu u pripremi je tlo za nekoliko većih plantaža koje će biti zasađene u roku od mjesec dana. Ništa drukčije nije niti na području cijele Zapadnohercegovačke županije i dijelova Hercegovačkonetervanske. Priča sa smiljem ide dalje a nova jesenska žetva će doći vrlo brzo, a ona će svakako pokazati trenutno stanje na tržištu eteričnih ulja. Uzgajivači ne očekuju manju cijenu od 3 KM po kilogramu mase. Također, valja napomenuti da će za jesensku žetvu u Hercegovini biti spremno i nekoliko novih destilerija za preradu smilja.

ABCportal.info

Vezani članci