Četiristo framaša iz cijele Hercegovine sudjelovalo na IV. Saboru Frame Hercegovine

Vidi originalni članak
...je u Širokom Brijegu održan IV. Sabor Frame Hercegovine. Nakon desetogodišnje stanke, četiristo mladih framaša iz cijele Hercegovine imalo je priliku slušati predavanja, upoznavati se i raditi u zajedničkim skupinama, pogledati dramski prikaz i družiti se sa građanima Širokog Brijega.

Trodnevno druženje mladih sljedbenika svetoga Franje započelo je u petak večer kratkim predstavljanjem bratstava koja su sudjelovala na Saboru. Prvi dan je završio kratkim molitvenim bdijenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dan je započeo edukativnim predavanjem na temu "Sreća je u Evanđelju" koje je održao fra Bože Milić. Nakon predavanja i konstruktivnog rada po skupinama uslijedila je evangelizacija u koju su se framaši uključili širom Širokog Brijega kroz razgovor sa građanima, dijeljenjem besplatnih zagrljaja, balona i slatkiša. Na taj način su framaši pred drugima posvjedočili ono što žive u svojim bratstvima. Evangelizacija je završila svetim misnim slavljem u crkvi na Širokom Brijegu. Istu večer dramske sekcije cijele Frame Hercegovina pod vodstvom profesionalnih dramaturga i glumaca premijerno su izvele igrokaz iz života sv. Franje "Popravite kuću moju". Drugi dan je završio zabavnim programom i kratkim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

IV. Sabor Frame Hercegovine završio je u nedjelju jutro zajedničkim misnim slavljem i svjedočanstvom osoba koje su odlučile za duhovni poziv.

abcportal.info

Vezani članci