Razgovori o vlasti u HNŽ-u, SDP nepoželjan partner

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Prema riječima njihovih sugovornika, HDZ BiH je na sastanku predsjednika županijskih organizacija spomenutih stranka ponudio svojevrstan koalicijski sporazum koji je i prihvaćen.

Neformalni susreti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Međutim, problem je nastao jer se skupštinski zastupnici SDA s time ne slažu. Oni ne žele ulaziti u vlast bez SDP-a. Inače, takva bi Vlada imala podršku ukupno 23 zastupnika u Skupštini županije, no bit će je teško uspostaviti bez SDA, kazao je naš sugovornik.

Denis Lasić, mandatar HDZ-a BiH za sastav nove Vlade HNŽ-a, potvrdio je kako je početkom tjedna bilo međustranačkih sastanaka, no ističe kako je riječ o neformalnim susretima.


- Održali smo određene sastanke s ljudima iz različitih stranaka u HNŽ-u. Sada nismo razgovarali ni s kim iz SDP-a, no i to ćemo učiniti. Jasno je kako sve stranke ne mogu biti u vlasti i stoga je normalno da sa svima razgovaramo. Sljedeći krug razgovora nas očekuje za desetak dana, rekao je Lasić.
Predsjednik Skupštine HNŽ-a i dužnosnik SDA Ramiz Jelovac je, pak, izjavio kako ništa ne zna ni o kakvim sastancima te kako je to "stvar stranaka, a ne Skupštine".
- Nemam nikakvih informacija vezanih za uspostavu vlasti u Županiji. Ti razgovori su u domenu političkih stranaka, rekao je Jelovac.
Skupštinski zastupnik SDP-a Aner Žuljević je, pak, kazao kako ga nitko iz HDZ-a BiH nije kontaktirao.


- Znamo da je HDZBiH pokrenuo pregovore s određenim strankama. S nama nisu razgovarali. Oni imaju odgovornost da formiraju vlast i sada to čine. HDZ ne uvažava činjenicu da stranke platforme imaju 12 zastupnika u Skupštini. Oni su svjesno krenuli u stvaranje još veće nestabilnosti- izjavio je između ostalog Žuljević. (Dnevnik.ba)

Vezani članci