FOTO  Foto & Video: "Divin dan" na Kedžari

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Tako je bilo i danas. Na Keždari su se okupile tisuće vjernika iz mnogih dijelova BiH, a ove godine, posebno veliki broj došao je iz Hrvatske.
Ove godine, obilježavanje "Divinog dana“ započelo je u subotu, 03. srpnja misom uočnicom, koju je predvodio fra Andrija Jozić, župnik iz Doljana. Danas, na "Divin dan“ uz suslavlje petnaestak svećenika, sv. misu predvodio je i pod njom propovijedao fra Mijo Džolan, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira iz Splita. Svake godine povećava se broj hodočasnika na grob Dive Grabovčeve, a danas ih je bilo preko deset tisuća.

Osim Ramaca, na Kedžaru su hodočastili i vjernici iz susjednih općina: Uskoplja, Jablanice, Tomislavgrada, Livna, Bugojna, Središnje Bosne, kao i oni iz hercegovačkih mjesta: Posušja, Š. Brijega, Ljubuškog, Gruda, Mostara… Posebno brojni bili su vjernici iz Hrvatske. Kako reče fra Andrija, od Osijeka do Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Diva Grabovčeva je kroz knjigu Ćire Truhelke odavno prešla granice Rame, a i dan posvećen njoj prelazi granice kako Rame, tako i BiH. Diva Grabovčeva treba biti uzor mnogima, posebno mladim generacijama koje se polako gube u vremenu i prostoru. Diva može i treba biti uzor i mnogim drugima kako se i po cijenu života brani čast i vjera…

VIDEO ISJEČAK S POROSLAVE POGLEDAJTE OVDJE - KLIKNITE

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 rama-prozor.info

Vezani članci