FOTO  Herceg-Bosno tebe Rama brani!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na granicama Rame, branila se Herceg Bosna ali i Hrvatska. O teretu koji je brigada podnijela najbolje kazuju činjenice da je poginulo preko stotinu vojnika, a ranjeno ih preko 250. Uz vojnike, poginula su i dvojica zapovjednika, a četvorica ranjena. U organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata, danas je obilježena osamnaesta obljetnica formiranja brigade Rama.
Program obilježavanja započeo sv. Misom u crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru za sve poginule branitelje. Nakon sv. Mise, ispred spomenika svim poginulim braniteljima brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće. Nakon polaganja vijenaca, u Kino dvorani sve okupljene, a posebno bivše pripadnike brigade Rama, prigodnim riječima pozdravio je načelnik opčine, dr. Jozo Ivančević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon načelnika, nazočne je pozdravio jedan od ratnih zapovjednika brigade Rama, Marinko Zelenika i u kratkim crtama podsjetio na ratni put brigade. Nakon govora ratnog zapovjednika prikazan je dokumentarni film o brigadi Rama koji je sve nazočne, a posebno branitelje podsjetio na vrijeme stradavanja, ali i na vrijeme ponosa i slave kad se Rama branila i obranila. Obilježavanju Dana brigade Rama, nazočio je i veliki broj predstavnika braniteljskih udruga Iz R. Hrvatske, posebno iz Zagreba i Vukovara. Također, danas je  u Ramu došao veliki broj  bivših pripadnika brigade, koji danas  žive daleko od Rame (Zagreb, Osijek, Split...) Oni koji nisu mogli danas doći u Ramu, obljetnicu formiranje brigade obilježili su u Zagrebu.

rama-prozor.info

Vezani članci