FOTO  Etno skupina Čuvarice snimile spot za pjesmu "Divojka"

Vidi originalni članak

Tekst za ovu pjesmu je napisao Žarko Madžar, glazbu Biljana, Milenko i David Glibo, dok je aranžman djelo producenta Josipa Vukoje-Joce. Spot je sniman na više lokaliteta u općini Prozor-Rama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuvarice su ove godine nastupile na Melodijama Mostara, gdje su ostvarile zapažen uspjeh osvojivši nagradu za debitanta godine. Album na kojemu bi se spomenuta pjesma trebala naći je u pripremi, a njegov izlazak se očekuje u proljeće 2018.

Voditeljica ove etno skupine, Biljana Glibo, inače magistra glazbene kulture i etnomuziologije, je izrazila veliko zadovoljstvo zbog snimljenog spota, zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali i potpomogli rad Čuvarica, produkcijskoj kući SP Film, a posebno onima koji su za snimanje spota ustupili svoje privatne posjede te franjevcima iz samostana Rama-Šćit. Dodala je i da je atmosfera na snimanju bila onakva kakva baš treba biti, te da je povratak u prošlost kroz narodne običaje pobudio posebne emocije.

Etno skupina Čuvarice djeluje od 2011. godine u sklopu Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Rama, broje 23 članice te 3 člana.

Njihov nastup na Melodijama Mostara i pokoju fotografiju sa snimanja spota možete pogledati u prilogu na njihovoj facebook stranici.

Tekst: Domagoj Jerlagić/Hercegovina.info, FOTO: SP Film

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HERCEGOVINA.info

 

Vezani članci