Invazija Federalnih inspekcija na Hercegovinu. U ZHŽ-u i HNŽ-u svaka osma tvrtka već bila predmet inspekcije u Sarajevu svaka 56

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Baza federalnih inspektora koji vršljaju po Posušju je u Hotelu Tomislav u Tomislavgradu. Ukoliko ovih dana u večer ili jutro prođete kroz Tomislavgrad vidjeti će te nekoliko vozila „Škoda" sa natpisom "Federalna inspekcija". Sva ta vozila ujutro kreću prema Posušju , cili dan vršljaju po tvrtkama i kafićima našeg grada a uvečer se vraćaju na počinak u TG aktovki punih ispisanih prekršajnih naloga.

Do ove invazije nije došlo slučajno, naime, pojačani inspekcijski nadzor, na temelju odluke nelegalne Vlade Federacije predvođene bratom od Mirsada Nikšića i nekolicine hrvatskih izdajnika započeo je 12. rujna i trajat će sve do 28. listopada ove godine. U tom razdoblju, treba provesti oko 8.500 inspekcijskih nadzora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti inspekcijski nadzori će biti usmjereni na kontrolu zakonitosti angažiranja zaposlenih, isplatu plaća i nadzor predaje konačnog obračuna, kao i na uplate doprinosa i proces fiskalizacije. Nositelj provođenja pojačanog nadzora rada na crno je Federalna uprava za inspekcijske poslove, a u aktivnosti će biti uključene županijske uprave za inspekcijske poslove i mjerodavna tijela za inspekcije u sastavu županijskih ministarstava, Porezna uprava FBiH, Federalni i županijski zavodi za zapošljavanje, Jedinica za potporu FMUP-a, Ministarstvo sigurnosti BiH (Odjel za strance) te Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Statistički pokazatelji otkrivaju da svaki treći radnik u BiH radi na crno. Prema podacima entitetskih i državnog Zavoda za statistiku, više od 240 tisuća radnika nije prijavljeno. Zbog rada na crno najviše gube zavodi za mirovinsko osiguranje i zdravstveni fondovi. I same institucije vlasti svojim odlukama su kumovali da se rad na crno razvije kao endemska bolest.

Odakle samoproglašenoj Saraj Vladi ideja da je većina od tih 240 tisuća radnika u Hercegovini trebalo bi pitati Krajinu i Čambera.Bože sačuvaj da smo mi protiv suzbijanja rada na crno ali je van svake pameti podatak da je u Hercegovini konkretno u ZHŽ-u i HNŽ-u svaka osma tvrtka već bila predmetom pregleda Federalnih inspektora a da je na području Sarajevske Županije ( Sarajevski Kanton da prevedemo YUrišićevim pravašima ) predmetom inspekcijske provjere bila svaka 56.-a tvrtka.

Bilo kako bilo Federalne inspekcije će oderati tvrtke i vlasnike istih u Hercegovini za milijunske iznose , odluke samoproglašene Federalne vlade će se i dalje donositi jednoglasno i bez preglasavanja ( poseban pozdrav Judinim sinovima Budimiru , Čamberu , Krajini i Lijanoviću ) , a Bošnjaci će i dalje navijati za Edina Džeku i čuditi se kako ti tamo neki u Hercegovini navijaju za hrvatsku a ne BiH reprezentaciju.

Vjerojatno im neće pasti na pamet da možda s tim ima veze i podatak da će nakon ove invazije Federalnih inspektora na Hercegovinu inspekcijskom pregledu biti podvrgnuta svaka treća tvrtka u Hercegovini da je to u Sarajevu tek svaka 56.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Država za čovjeka,možeš mislit...

Posušje-online.info

Vezani članci