FOTO  Brojne aktivnosti u Posuškom Gradcu

Vidi originalni članak

Uređenje škole
U područnoj školi, nakon što su prošle godine osigurane nove stolice i klupe te uređen strop uz pomoć Norveške ambasade, ovih dana se postavlja novi laminat i dobivene su dvije nove ploče za dvije učionice od strane općine Posušje. Također, bitno je naglasiti da će od ove godine učenici nastavu pohađati u jednoj smjeni što će svakako biti olakotna okolnost kako za roditelje tako i za učitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi krov na župnom uredu
Ovaj mjesec su okončani radovi na krovištu župnog ureda. Župa je bila primorana obnoviti krov na dijelu župnih prostorija jer je bio dotrajao: građa istrula kao i crijep i trebalo ga je mijenjati. Župni ured sada ima novi krov, a investiciju su novčanim sredstvima potpomogli župljani.

Nova arheološka istraživanja i nastavak radova na bazilici
U ovom tjednu počela su pokusna arheološka iskopavanja na lokalitetu Liske u Gradcu. Smatra se da se na ovom području nalazi antičko naselje.
Ovdje je pronađen i jedan od najvažnijih spomenika iz Rimskog razdoblja na području Posušja, ali i u ovom dijelu Europe.
Također, sljedeći tjedan bi se trebali nastaviti radovi na konzervaciji i restauraciji starokršćanske bazilike uz podršku Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Voditelj projekata je arheolog i povjesničar Ljubo Oreč.

Dani dječjeg veselja
Da aktivnosti ima napretek dokaz su „Dani dječjeg veselja" u organizaciji Frame Posuški Gradac na kojima se okupi više od stotinu djece, gdje se kroz igru, ples, pjevanje i molitvu pripremaju za početak nove školske godine.

Malonogometni turnir
Završavamo s Malonogometnim turnirom u Gradcu koji se igra na igralištu područne škole a koji je organizirala mlada ekipa entuzijasta za malonogometaše rođene 2000., 2001. i 2002. godine.

Vezani članci