Počinju radovi na cesti Stolac – Neum

Vidi originalni članak

...i poduzeća JP "Ceste" FBiH" govore da bi već u ovom tjednu mogli biti potpisani ugovori za početak radova na određenim dionicama ove ceste koja je jedna od najgorih u BH i jedini put preko teritorije BiH koji povezuje unutrašnjost zemlje s Neumom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisivanje ugovora

Federalna vlada u prošlom tjednu donijela je rješenje kojim se JP "Ceste F BiH" dozvoljava ulazak u posjed nekretnina koje su potpuno izvlaštene rješenjem Službe za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Neum. Riječ je o parcelama Žabe, Vlake, Dobrovo i Ćetović, površine 18.392 kvadratnih metara, a za koje je postupak izvlaštenja vođen upravo zbog izgradnje ceste Neum - Stolac, i to dionice Kiševo - Broćanac i poddionice tunel Oštrovac - Broćanac na području općine Neum.

Tako su sada, kako saznajemo iz JP "Ceste FBiH", stvoreni svi uvjeti kako bi se pristupilo potpisivanju ugovora sa izvođačem radova i uvođenjem u posao.

Potpisivanje ugovora uslijedit će, potvrđeno nam je, već ovaj tjedan, a praktično, već početkom veljače izvođači se mogu uvesti u posao.

Izvođači

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovore će, nakon niza peripetija i zavrzlama s tenderima i izvođačima, potpisati "Integral Laktaši" koji je dobio posao vrijedan nešto više od šest milijuna KM, a koji će obuhvatiti asfaltiranje dionice ceste Stari Neum-Babin Do u dužini od 5,3 kilometra, izgradnju dionice ceste Babin Do-Oštrovac u dužini od 1,7 kilometara i izgradnju tunela Oštrovac od 190 metara.

Konzorcij "HPInvesting- Putovi Grude" potpisat će ugovor u vrijednosti od 5,9 milijuna KM za izgradnju dionice Oštrovac-Broćanac duge pet kilometara.

Novac je osiguran iz kredita Europske investicijske banke (EIB) i Svjetske banke. Ukupna vrijednost izgradnje ceste Stolac-Neum, koja je, podsjetimo, započela davne 1984. godine procijenjena je na 87 milijuna KM. Zanimljivo je da će za postupak eksproprijacije za ovu cestu biti potrebno 6,5 milijuna KM.

Dnevni list

Vezani članci