FOTO  Održana 3. Večer Hercegovine u Posavini

Vidi originalni članak

Na samom početku programa nakon što je uputio pozdrave dobrodošlice voditelj Veselko Čerkez izrecitirao je pjesmu 'Hrvatska domovina' koja je postala temelj današnje hrvatske himne 'Lijepa naša', a koju je izveo Zdenko Damjanović uz glazbenu pratnju svoga benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbenu dobrodošlicu na hercegovački način gangom i bećarcem uputili su članovi županijskog HKUD-a 'Hercegovac' sa sjedištem u Širokom Brijegu, a dobrodošlicu na posavski način uputili su članovi HKUD-a 'Kralj Tomislav' iz Tolise spletom pjesama uz šargiju i violinu. Članovi HKUD-a 'Linđo' iz Neuma predstavili su se s poznatom igrom-poskočicom 'Linđo'.

Posavinom se do dugo u noć čula pjesma, odjekivali su zvuci gusala, gange, bećarca, šargije, lijarice, te je ovo bila još jedna nezaboravna večer druženja Hercegovaca i Posavljaka, a nastavak je druženja kojega Posavljaci priređuju u mjesecu travnju u Mostaru.

Zadovoljstvo suradnjom Hercegovine i Posavine izrazili su u prigodnim obraćanjima predsjednik Vlade Posavske županije Marijan Klaić, te predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić i mandatar Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg. Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i Vjekoslav Bevanda ministar financija i riznice u Vijeću ministara i posebni izaslanik prof. dr. sc. Dragana Čovića, predsjedatelja Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a BiH i predsjednika HNS-a BiH.

Na ‘Večeri Hercegovine u Posavini' okupilo se oko 600 Hercegovaca i Posavljaka iz gospodarskog, javnog, kulturnog i športskog života ovih regija, a među kojima je bilo i izaslanstvo Grada Širokog Brijega predvođeno gradonačelnikom Mirom Kraljevićem i predsjednikom Gradskog vijeća Vinkom Topićem, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, te zastupnici hrvatskog naroda sa svih razina vlasti.

 

Vezani članci