Očevi u HNŽ-u ne koriste pravo ‘porodiljnog’ dopusta

Vidi originalni članak
... praksi nismo primijetili, iako možda očevi imaju povoljnije uvjete za uzeti roditeljski dopust, baš ne koriste tu povlasticu", rekla je pomoćnica ministra iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije Janja Milinković.

Na sastanku koji se održao u utorak koji se obavlja u okviru kampanje ‘(Ne)diskriminacija porodilja u FBiH' u Mostaru su se sastali predstavnici udruga žena s donositeljima odluka u HNŽ-u kako bi provjerili provođenje Zakon o zaštiti obitelji sa djecom koji je sa primjenom započeo u listopadu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnica Milinković tvrdi kako je rano govoriti o problemima s kojim se susreću korisnici, mada ističe, kako se korisnici žale zbog prevelike papirologije, što je, smatra pomoćnica, ipak opravdano. "Planirali smo uraditi analizu primjene Zakona do lipnja te tada izaći s podacima o njegovom uticanju i primjeni i vidjeti, prema zaključcima Skupštine, postoji li mogućnost za izmjene". Milinković je naglasila kako navedeni zakon nije podložan samo porodiljama, odnosno ženama, jer pravo na roditeljski dopust nakon tri mjeseca imaju i očevi, koji mogu zamijeniti svoje supruge./HMS/

Vezani članci