Opstrukcijom Zakona o veterinarstvu svi smo na gubitku

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Skup je otvorio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damir Ljubić, koji je kazao kako je u proteklom razdoblju, zajedno sa svojim suradnicima, intenzivno radio u tri mjene. To su: donošenje kvalitetnih zakona, izgradnja potrebnih institucija, te educiranje u svim oblastima za koje je nadležno ministarstvo. Jer, kako je kazao Ljubić, to je jedini put izgradnje ambijenta koji je sukladan europskim standardima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U tom smislu pokušali smo donijeti i novi Zakon o veterinarstvu u FBiH,  usklađenoga s državnim i sa standardima EU-a. Nažalost, neki su ga, od samoga početka, raznim tumačenjima, samo pokušavali osporiti.

Time smo izgubili svi, i vi kao struka, i mi u Ministarstvu, a osobito krajnji korisnici. Također, iako smo u svim oblastima, i sa svim strukovnim udruženjima, uspostavili iskrene i partnerske odnose, nažalost, to nam nije uspijelo s Veterinarskom komorom, zbog čega žalim'', naglasio je Ljubić.

Veliki interes pobudila su i izlaganja predavača iz Hrvatske: Mate Brstila, iz Hrvatskoga veterinarskoga instituta i Gordana Jerbića, ravnatelja Uprave veterinarske inspekcije, pri čemu je Brstilo naglasio kako su pregovori s EU-om, oko sigurnosti hrane i veterinarstva, posebno zahtjevni i komplicirani. U ime resornoga ministarstva iz RS-a, na skupu je bila nazočna i pomoćnica ministarstva za veterinarstvo Radmila Čojo, koja je naglasila kako cijeli veterinarski sektor u BiH čekaju velike obveze. Seminar se nastavlja i danas, piše Dnevni list.