Na regionalnoj cesti R-424 Mostar - Čitluk - Ljubuški i dalje pravi kolaps

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Nadležne institucije koje su zadužene za čišćenje nisu poduzele ništa pa je promet na regionalnim cestama daleko od normalnog.

Problem vozačima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prometovanje navedenom prometnicom Ljubuški – Čitluk – Mostar posljednja dva dana odvija se vrlo otežano, što zbog ugaženog snijega i leda koji i nakon čišćenja na pojedinim dijelovima ostaje ili pak zbog suženog kolnika te većeg broja tegljača na spomenutoj prometnici. Čekanje u koloni i po tri sata samo da bi se mimoišli kamioni ili se napola očistila dionica ceste, vozačima predstavlja veliki problem.
Tko bi trebao očistiti regionalnu prometnicu, a tko je u ovom trenutku čisti, za vozače to i nije bitno, s obzirom da prilikom registracije svojih motornih i priključnih vozila izdvajaju godišnju naknadu u visini od 10 do 250 maraka za javne ceste ovisno o veličini vozila gdje se tom prilikom od tog iznosa izdvaja 60 posto sredstava upravo za županijske ceste, s tim da

40 posto ide Cestama FBiH.

Ipak, posljednjih dana prometnice koje su u nadležnosti Županijske uprave za ceste Zapadnohercegovačke ili Hercegovačko-neretvanske županije trenutačno su najgore za vožnju. Kako su nam u tijeku jučerašnjeg dana javili iz MUP-a ZHŽ-a, promet na regionalnoj cesti R-424 Ljubuški – Čitluk – Mostar odvija se otežano ili naizmjence uz reguliranje prometa od policije dok je za kamione u potpunosti promet obustavljen.

Tko je zakazao?


Tragom ovih informacija kontaktirali smo i Krizni stožer Civilne zaštite Ljubuški.

“Razočarani smo upravo što se tiče čišćenja regionalne i magistralne ceste koja vodi do Ljubuškog jer Županijska uprave za ceste ZHŽ-a nije se pravovremeno javila na naše pozive”, kazao je šef CZ-a Ljubuški Ivan Herceg istaknuvši kako su tek prije dva dana te iste zimske službe izišle na spomenute prometnice te počele s čišćenjem. Pored svega toga, kako navodi Herceg, čišćenje prometnica od leda i snijega nije nikako do kraja urađeno kako treba od županijskih zimski službi pa općinske službe sa svojim neadekvatnim strojevima moraju ponavljati čišćenje za njima.

Piše:Ružica Puljić/dnevni list

Vezani članci