Zločesta predstava večeras na maloj sceni HNK-a

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Riječ je o komediji o muško–ženskim odnosima od postanka svijeta do danas u kojoj su korišteni dijelovi dramskih tekstova od Marina Držića preko Williama Shakespare do Murraya Schisgall i Ive Brešana. Namjenjena je srednjoškolcima zbog dijelova lektire i odraslima koji bolje razumiju svoje polovice ili ne razumiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi se isprepliću fragmenti dramskih i komičnih scena s monolozima karaktera, kako muškaraca iz ženske percepcije, tako i žena iz muške vizure.

- Glumačka, redateljska, dramaturška, producentska pažnja zadržana je na maloj velikoj temi, kroz čije smo iskustvo svi skupa prošli, i prolazimo i proći ćemo još koji puta. A prošla je i prolazi je gotovo svakodnevno sva naša publika, uključujući i onu buduću. I malu i veliku, poručio je glumački trojac.

Prije mostarske premijere, "Zločasta predstava" je izvedena u Ljubuškom i Širokom Brijegu, a po riječima glumaca, publika je jako dobro prihvatila komad.

Nakon današnje premijeru u Mostaru, predstava gostuje u Tomislavgradu 20. svibnja nakon čega kreće na turneju po zemlji.

bitno.ba

Vezani članci