FOTO  Završena obuka iz palijativne njege u Mostaru

Vidi originalni članak

Usuradnji s Caritasom Mostar, SEC je tijekom proteklih pet mjeseci organizirao neformalnu obuku iz palijativne njege za 18 osoba, pretežno uposlenika domova za starije na području Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim stručnih predavača iz inozemstva i Bosne i Hercegovine, kroz šest modula radio je sa SEC-ovim polaznicima na razvijanju vještina njege umirućih, svih aspekata komunikacije u palijativnoj njezi, etičko-moralne i psihosocijalne skrbi terminalnih bolesnika, kao i na prevenciji sagorijevanja u poslu. Dr. Harald Retschitzegger iz Beča, specijalist za palijativnu medicinu koji je s dva dana intenzivne obuke zaključio edukaciju u Mostaru, istaknuo je zadovoljstvo suradnjom sa SEC-om Mostar i velikom motiviranošću polaznika za usvajanjem novih kompetencija.

Obuka je završena dodjelom certifikata koje su polaznicima na svečanoj završnoj ceremoniji dodijelili Tanja Raič Tarčuki, voditeljica SEC-a p.j. Mostar i Zlatko Malić, projekt menadžer SEC-a. Polaznici su na poklon dobili i simbol zasluženog postignuća: SEC-ovu medalju za uspješan završetak obuke, koju su u drvetu izradili u gospodarskom društvu za upošljavanje osoba s invaliditetom „Rad-dar".
Sa sjedištem u Banja Luci, te podružnicama u Mostaru i Travniku, ustanova je osnovana u sklopu projekta kojeg provode Caritas Austrije i Caritas Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, a financiraju ga Austrijska Razvojna Agencija, Vlada Gornje Austrije i Caritas Austrije. U podružnici u Mostaru trenutno se provode dvije javno važeće obuke: Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja/ica starih osoba i Program osposobljavanja za pružanje podrške i asistencije osobama s intelektualnim teškoćama.
Više informacija o radu ove Ustanove i svim ostalim programima koje nudi možete saznati na web portalu www.sec.ba ili facebook stranici www.facebook.com/sec.ba

Vezani članci