Sutra u Galeriji Aluminij otvorenje izložbe likovne skupine ''EN FACE''

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Izložba će biti svečano otvorena sutra u 19 sati u Galeriji Aluminij, smještenoj u Ulici kralja Tvrtka 11 u Mostaru. Zbog složenosti koncepta i brojnosti izlagača odnosno izložaka, izložbeni će prostor, osim Galerije, obuhvatiti i prostorije Kluba Aluminij.

Udrugu likovnih umjetnika EN FACE osnovao je akademski kipar Nikola Vučković, s ciljem okupljanja mladih umjetnika i bivših studenata Akademije likovnih umjetnosti u Širokomu Brijegu Sveučilišta u Mostaru te njihova zajedničkog djelovanja u zemlji i u tuđinstvu. Dosad su organizirali 29 izložbi u gradovima Hrvatske, BiH i Italije. Članovima Udruge su akademski slikari i kipari iz Mostara, Metkovića, Širokoga Brijega, Čapljine i iz Travnika (Nikola Vučković, Dragana Nuić-Vučković, Andrijana Mlinarević-Cvetković, Vesna Vuga-Sušac, Ivana Ćavar, Ivana Vidović-Brkljača, Mišela Boras, Dejan Pranjković), a u Galeriji Aluminij javnosti će se predstaviti recentnim slikama, crtežima, skulpturama, instalacijama i video projekcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Udrugu EN FACE čine individualci s čvrsto artikuliranim likovnim jezikom i izgrađenom osobnošću, no osjeća se ozračje zajedništva i međusobne povezanosti, što dodatno snaži identitet skupine. Osam se autora predstavlja slikama, crtežima, reljefima i kiparskim instalacijama pa, bez obzira na različnosti u pristupu likovnosti i u načinu poimanja unutarnjega i izvanjskoga svijeta, umjetnička skupina EN FACE opravdava sve svoje nastupe pod zajedničkim nazivnikom - zapisao je u svojemu osvrtu povjesničar umjetnosti Tomislav Ćavar.

Izložba će ostati otvorenom tri tjedna od nadnevka otvorenja, a ulazak je, na samu svečanost otvorenja, kao i svakoga drugog dana, tradicionalno slobodan, svakim djelatnim danom u razdoblju od 8 do 20 te subotom od 9 do 13 sati.

Vezani članci