Studentski zbor: Prestanite sustavno maltretiranje studenta Sveučilišta u Mostaru

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Poštovani Ministre ,

Studenti Sveučilišta u Mostaru još jednom su ostali zatečeni Vašom nebrigom i načinima na koji sustavno upropaštavate jednu od žila kucavica mladog intelekta.
Neshvatljivo je koliko snage ulažete u zagorčavanje i ovako teškog studentskog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da je svemu razlog Vaše neznanje, a ne jeftini politički bodovi - jer u suprotnom bilo bi jako tužno da ste prodali visoko obrazovanje za sitan novac Vaše stranke.

Ni posljednji trzaji kojima pokušavati na izmaku Vašeg mandata, osvetiti se svojim političkim suparnicima, neće uspjeti uništiti studentski entuzijazam.

Cijenjena javnosti, PRAVILNIKOM o dodjeljivanju stipendija, zajmova, naknadi djela troškova školarina i subvencioniranja smještaja u studentski dom koju je donio ministar prosvjete,znanosti,kulture i športa HNŽ-a gosp. Esad Dželilović, u kojemu među ostalim stoji sljedeća odredba:
"Iz istog domaćinstva samo jedan student može koristiti neki od oblika financijske pomoći ili subvencije smještaja."

U samom meritumu akademske godine, određen broj studenata će biti izbačen na ulicu ako se žurno ne djeluje.
Apsurdno je i to da ministar Dželilović, umjesto da pomaže obitelji koje imaju dva ili više studenta, on čini upravo suprotno.

Upravo zbog ovakve Vaše politike poštovani ministre Studentski zbor se ponovno obratio uredu OHR-a i javnosti, kao i prošle godine kada niste htjeli izdati diplome studentima - a pod pritiskom međunarodne zajednice to ste učinili. Nažalost, izgleda da isti scenarij opet slijedi, stoji na kraju  Otvorenog pisma Studenstkog zbora.

Vezani članci