FOTO  SLUŽBENO OTVOREN STUDENTSKI DOM "ANTALIJA" Novi najmoderniji smještaj za 180 studenata u Mostaru

N. Vukadin/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Svečanom ceremonijom u krugu novoizgrađene zgrade u kampusu Univerziteta „Džemal Bijedić“, danas je i službeno otvoren Studentski dom „Antalija“ u Mostaru. Novi najmoderniji smještaj za studente nosi simboličan naziv u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć i podršku grada Antalije, kao glavnog financijera izgradnje studentskog doma, a studenti će njegova vrata moći otvoriti nakon sedam godina izgradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studenstki dom Antalija Mostar otvorenje

„Raduje nas što današnjim otvaranjem Studentskog doma 'Antalija' označavamo početak nove ere razvoja našeg Univerziteta i šire društvene zajednice, a što je rezultat predanog rada, planiranja, osiguranja sredstava, međusobnog razumijevanja i koordinacije svih onih koji su radili na ovom projektu“, kazala je Alana Huseinbegović, rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Opremu za studentski dom osigurao je Savez općina turskoga svijeta, uređenje partera oko studentskoga doma financiralo je Gradsko vijeće Grada Mostara, a sredstva za završne radove osigurala je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

„Studentski dom 'Antalija' može primiti 180 studenata. Ima i 22 apartmana koji su kvalitetno i moderno opremljeni, te studentsku ambulantu i psihološko savjetovalište. Cijena smještaja je 270 maraka za dvokrevetne sobe, donosno 370 maraka za jednokrevetne, s tim da studenti imaju pravo na subvencioniranje smještaja od županija iz kojih dolaze u iznosu od 220 do 230 maraka“, objasnila je Huseinbegović.

Studenstki dom Antalija Mostar otvorenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, u okviru Doma radit će i restoran koji će nuditi hranu po pristupačnim cijenama, a prve studente primit će već s početkom nove akademske godine.

Zamjenik glavnog tajnika Metropolitanske općine Antalija Yasare Ergun kazao je kako im je bila čast doprinijeti izgradnji i opremanju ovog važnog objekta.

Studenstki dom Antalija Mostar otvorenje

„Važno je da gradu kao što je Mostar, a s kojim imamo velike i duge kako kulturološke i povijesne tako i bratske veze, poklonimo jedan ovakav objekt. Siguran sam da će se u skorije vrijeme naši doprinosi i veze u Mostaru i Univerzitetu udvostručiti, ako ne i utrostručiti“, naglasio je Ergun.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Rašid Hadžović složio se sa sugovornicima o značaju Doma, čestitao je svim akterima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ove ideje, a svim studentima poručio da uživaju u novim prostorima i da ih najbolje iskoriste.

Prema riječima sugovornika, važno je naglasiti da ovo nije samo zgrada sa betonskim zidovima i čeličnim konstrukcijama, nego mjesto koje će postati dom mnogim generacijama studenata, gdje će stvarati uspomene, prijateljstva, kao i njegovati raznolikosti mišljenja, kultura i iskustava, što našu zajednicu čini bogatijom i dinamičnijom.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice među kojima su se našli i Sadik Babur Girgin, ambasador Republike Turske u BiH, Jašar Ergun, generalni konzul Republike Turske, članice i članovi delegacije Metropolitanske općine Antalija, Adnan Faladžić, ministar finacija HNŽ, Salem Marić, predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara i mnogi drugi.

Vezani članci