Škola u Jasenici proslavila svoj stoti rođendan

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Bogatim i raznolikim edukativnim, kulturnim i zabavnim programom učenici su sa svojim nastavnicima priredili svečanu priredbu, a kako se radi o značajnom događaju svojim dolaskom potvrdili su brojni gosti i uzvanici, među kojim su bili gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i ministar obrazovanja HNŽ-a Zlatko Hadžiomerović koji je čestitavši 100. rođendan navedenoj školi uručio prigodan poklon u ime Ministarstva i Vlade HNŽ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogat program

Zahvalivši se na lijepim željama, čestitkama i potpori tijekom djelovanja ove obrazovne ustanove, ravnatelj Anđelko Rogić prilikom svečanosti uručio je prigodne zahvalnice te predstavio bilten Osnovne škole Bartola Kašića, navodeći kako je objavljen uz ogromnu potporu brojnih prijatelja, dobročinitelja i ljudi svjesnih značaja edukacije.

Iznoseći zanimljive podatke tijekom stoljetnog djelovanja, kako je naglasio, vrlo je vidljivo da je škola preživjela brojne nedaće, uspone i padove, ali ostala čvrsto stajati sa svojim temeljnim ciljem, a to je edukacija koja se, kako kaže, svake godine unaprjeđivala, što su na slikovit način učenici najbolje i pokazali.
-Ovo je veliki događaj za sve nas, jer činjenica je da više nikad nećemo imati mogućnost slaviti 100. rođendan, a rezultati rada iza nas su, moram to reći, impozantni, jer ne treba zaboraviti činjenicu da je ova škola odgojila brojne generacije i ljude koji su djelovali na izgradnji novijeg i modernijeg društva, rekao je Rogić ne krijući radost zbog tog slavlja.

Posebno je istaknuo doprinos mještana Jasenice i domaćica koje su bogatim delicijama i svečanim ukrasima stvorile pravi domaćinski ugođaj te gostima uz pravu pučku veselicu priredili druženje do kasnog popodneva.

Veliki značaj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova godina, kako je podsjetio Rogić, vrlo je značajna za njihovu školu, jer se događaju jako značajne promjene koje će bez sumnje utjecati i na kvalitetniji rad.
Škola je dobila svečani izgled zahvaljujući Gradu Mostaru koji je kao osnivač za 100. rođendan izdvojio 10 tisuća maraka za rekonstrukciju, rekao je Rogić navodeći kako su u samu realizaciju veliku ljubav svojim radom unijeli i sami učenici i školski kolektiv.

Nastavak slavlja, kako je naglasio, slijedi u Rodoču gdje će se 11. lipnja s početkom u 11 sati svečano proslaviti 50 godina od izgradnje tamošnje škole i konačan početak gradnje dugo čekane sportske dvorane koja će nedvojbeno imati veliki utjecaj na obrazovanje u ovim školskim ustanovama.

Piše: Gordana Šimović / Dnevni list

Vezani članci