SKB Mostar dobiva dva EEG uređaja

Vidi originalni članak

Osim za mostarsku bolnicu, Federalnom ministarstvu zdravstva odobren je proračun za nabavku istih uređaja za Opću bolnicu ''Fra. Mato Nikolić'' u Novoj Biloj i Klinički centar Univerziteta u Tuzli, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću FBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navode u priopćenju, federalna vlada je odobrila raspodjelu dijela prihoda u iznosu od 481.121,57 KM uplaćenih u Proračun FBiH u 2017. godini, ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću za Federalno ministarstvo zdravstva.

Sredstva su namijenjena financiranju programa i projekata liječenja i rehabilitacije teško oboljele djece i mladih, koje je jedino moguće izvan BiH, djece i mladih čije se liječenje financira iz federalnog Fonda solidarnosti, kao i za organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi i promociju dobrovoljnog davalaštva krvi. Rang-listom je obuhvaćeno 47 programa, a s njihovim korisnicima će Federalno ministarstvo zdravstva, najkasnije u roku od 30 dana, zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava, priopćeno je.

Ugovorima je utvrđena obveza korisnika da, najkasnije do 31. prosinca 2018. godine, Federalnom ministarstvu zdravstva dostave izvješća o namjenskom utrošku dodijeljenih sredstava. Ukoliko to ne učine, dužni su, kako navode iz Vlade, na zahtjev nadležnog ministarstva, vratiti dodijeljena sredstava.

S ciljem provedbe projekta NeurNet - Mreža za zbrinjavanje bolesnika s farmakorezistentnom epilepsijom i bolesnika sa uznapredovalom fazom Parkinsove bolesti, Vlada je danas zadužila Federalno ministarstvo financija da, za slijedeću sjednicu, propremi Prijedlog odluke o izdvajanju 260.000 KM iz tekuće pričuve.

Priopćili su kako je u okviru projekta planirana uspostava mrežnih referentnih centara i bolnica povezanih modernim ICT tehnologijama koje će omogućiti maksimiziranje kapaciteta referentnih centara i umnožavanje dostupnosti svojih usluga, kao i prijenos znanja i dobre prakse.

Vezani članci