Mostar - Promovirano 11 doktora znanosti i jedan professor emeritus

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

“Promocija doktora znanosti svečan je i uzvišen događaj na Sveučilištu, a uručenje diploma doktora simbol je nagrade za rad, samoprijekor, odricanje, ali i znanstvene ambicije, rezultate znanstvenog rada i postignuća, koja proizlaze iz ljubavi za znanjem i znanstvenom istinom”, tom prigodom kazao je rektor prof. dr. sc. Vlado Majstorović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Temelj Sveučilišta

Ponosan jučerašnjom promocijom rektor Majstorović kazao je kako su promovirani doktori znanosti  temelj još snažnijeg Sveučilišta u Mostaru, kao jedine visokoobrazovne ustanove na hrvatskom jeziku u BiH, koju treba razvijati u središte stjecanja i prenošenja znanja, te glavnog pokretača društvenog, kulturnog, gospodarskog razvoja u regiji. Iako je najsvečaniji čin dodjela diploma, Majstorović je podsjetio kako doktorska diploma nije samo ponos, čast ili dokument kojim se stječu hvale, koristi i pozicija u društvu.
“Biti doktorom znanosti znači ponajprije prihvaćanje nove, velike iznimne i trajne društvene odgovornosti, prihvaćanje djelovanja i života s odgovornošću u sagledavanju, poboljšanju i prenošenje znanja i znanstvene istine u službi općeg dobra i bolje budućnosti”, istaknuo je Majstorović.

Zasluge za rad

Stoga je rektor  Majstorović uvjeren kako će se  promovirani doktori znanosti znati suočiti i nositi s takvim zadaćama te dati svoj prinos daljnjem razvoju Sveučilišta u Mostaru  i društva u cjelini. Čestitajući što su  se uspjeli uzdignuti na ovaj visoki akademski stupanj, zaželio je sve najbolje u istraživačkom i drugom visoko odgovornom djelovanju, poput prof. dr. Bože Žepića, kojem je za rad i prinos  dodijeljeno počasno zvanje professora emeritusa.

dnevni list                                                                                                 

piše: Željko

 

Vezani članci