PROGRAM TECH BOOST Novo startup putovanje u SPARK-u

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Krećemo na novo startup putovanje u 2020., a to ne možemo bez kreativnih i poduzetnih ljudi sa idejama, bez osnivača i startupa… Obzirom da ulazimo u novo desetljeće, i program Tech Boost smo osmislili da bude nov i pun zanimljivih i korisnih stvari kako bismo vaše ideje i snove pretvorili u planove koji će se ispuniti. Nastavite čitati ako imate ideje za tech startupe!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O programu

Program Tech Boost je besplatan i equity-free (organizatori programa ne uzimaju postotak u startupu) program osmišljen je tako da ubrza rast early-stage startupa koji se žele pripremiti za prvi krug investicija. Program pokriva širok spektar vertikala i industrija, a istovremeno daje prioritet poduzetnicima.

Program će trajati osam tjedana, počevši od početka ožujka 2020. Namijenjen je potpunim početnicima koji još nikada nisu imali svoj startup, ali i veteranima startup svijeta. Startup ne treba biti isključivo iz Mostara i okolice jer postoji mogućnost remote rada. Osam odabranih startupa će besplatno za svoj tim dobiti prostor, opremu, online i offline mentorstvo i edukaciju, te će u tom vremenu raditi na svom proizvodu. Svaki od osam tjedana će pokrivati različite teme iz startup svijeta, poput uvoda u startup svijet, pitchanja i prezentiranja, koncepta lean startupa, prodaje, marketinga, investicija i osnivanja/upravljanja firmom. Osim lokalnih mentora, sa startupima će raditi i europski mentori iz poznatog europskog startup akceleratora Startup Wise Guys.

Nakon osmotjednog startup programa očekuje vas intenzivni trodnevni bootcamp. Teme koje će biti uključene u bootcamp su alati za prodaju i upravljanje firmom, design thinking, akvizicija korisnika/kupaca, te pitch trening. Na kraju, startupi će demonstrirati svoje proizvode na Demo danu na PODIM-u (Maribor, Slovenija) u svibnju 2020. pred regionalnim i međunarodnim partnerima i investitorima.

Jedna od prednosti programa je ta što će se startupi postati dio alumni mreže i dobiti priliku da se predstave na EFSE poduzetničkom turniru (koji će se održati u listopadu 2020. u Sarajevu). Na ovom natjecanju mogu osvojiti do 10.000 eura za razvoj poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program Tech Boost je regionalni program osmišljen kao partnerstvo vodećeg europskog B2B startup akceleratora Startup Wise Guysa i odabranih regionalnih akceleratora, poput SPARKa, kojeg podržava European Fund for Southeast Europe (EFSE) Entrepreneurship Academy.

Prijave

Tražimo osnivače early-stage startupa koji se žele u potpunosti posvetiti i boriti za regionalni i međunarodni uspjeh! Idealno bi bilo kad bi startup bio u ranoj fazi razvoja MVP-a. Rok za prijavu je do 14.2., a sama aplikacija vam neće oduzeti puno vremena. Osim svojih osnovnih podataka, trebate navesti ime startupa, kratki opis ideje, članove tima (ako ih imate), ciljano tržište, poslovni model i poslati kratki pitch deck (prezentaciju). Prijavite se preko forme na SPARK web stranici. Važna napomena: prijava treba biti na engleskom jeziku.

Ovo su top 5 razloga zašto trebate sudjelovati u ovom programu sa svojim startupom:
#1 Program je u potpunosti #besplatan i equity-free (organizatori programa ne uzimaju postotak u startupu)
#2 Postoji mogućnost #remote rada, što znači da vaš startup ne mora biti nužno iz Mostara
#3 Dobit ćete potrebnu edukaciju iz #startup/biznis svijeta
#4 Mentorirat će vas tim iz najboljeg europskog B2B akceleratora - Startup Wise Guys
#5 Sudjelovat ćete na #Demo danu na Podim Conference (Maribor, Slovenija), jednom od najboljih europskih startup događaja, na kojem možete osvojiti putovanje u bilo koji svjetski startup accelerator po želji.

Program je besplatan zahvaljujući partnerima projekta: EFSE Entrepreneurship Academy of European Fund for Southeast Europe, Startup Wise Guys i NSoft.

Vezani članci