Pretres u mostrskom zatvoru

Vidi originalni članak

Pripadnici Federalne uprave policije pretresaju Kazneno-popravni zavod u Mostaru, po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH.
Pretres se vrši sa ciljem izuzimanja dokumentacije koja se odnosi na izdržavanje zatvorske kazne osuđenika Dominika Ilijaševića zvanog Como, koji se nalazi u bjekstvu.
Nakon izuzimanja i pregleda dokumentacije, Tužiteljstvo BiH i policijske agencije nastavit će aktivnosti oko utvrđivanja odgovornosti osoba, koje su omogućile bijeg ovog osuđenika, tijekom zatvorskog dopusta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bjekstvo Dominika Ilijaševića zvanog Como izazvalo je ugrožavanje sigurnosti i uznemirenost obitelji žrtava ratnih zločina, za koje je Ilijašević osuđen na 15 godina zatvora. Također, bjekstvo se negativno odrazilo na sigurnosnu situaciju i narušilo proces uspostave vladavine prava i pomirenja u Bosni i Hercegovini i regionu", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Tužilteljstvo BiH zajedno sa policijskim agencijama i u suradnji sa Državnim tužiteljstvom Republike Hrvatske, poduzima aktivnosti da se ovaj osuđenik uputi na izdržavanje zatvorske kazne te da se procesuira i kazni za bjekstvo sa izdržavanja kazne u Bosni i Hercegovini.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci